Extra scènes van Captain Marvel
Zoals gebruikelijk bij Marvel-films, heeft ook Captain Marvel een aantal extra scènes na afloop van de film. Welke scènes zijn dit bij Captain Marvel, en wat betekenen ze?

Captain Marvel heeft in totaal twee extra scènes. De eerste is een zogeheten mid-credits scene. De tweede zien we na afloop van de gehele aftiteling.

Extra scène 1: Captain Marvel voegt zich bij Avengers

De eerste extra scène van Captain Marvel is verhaaltechnisch voor het Marvel Cinematic Universe vrij belangrijk. We zien namelijk hoe Captain Marvel zich bij de Avengers voegt.

Locatie is het Avengers-hoofdkwartier in New York. We zitten na de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War, waarin de helft van de aardbewoners door Thanos is vermoord, inclusief ongeveer de helft van alle Avengers. Captain America, Black Widow, War Machine en Bruce Banner/The Hulk zien op schermen het dodental van Thanos’ acties alsmaar oplopen.

De mooiste Marvel T-shirts

 

In een speciaal apparaat wordt de pieper van Nick Fury geanalyseerd. Zoals je misschien nog wel weet, zond hij hierop – vlak voordat hij tot stof verging in Infinity War – het hulpsignaal voor Captain Marvel uit. Dit was onze eerste hint dat Captain Marvel haar opwachting zou gaan maken. Inmiddels hebben we in de Captain Marvel-film meer achtergrond over deze pieper kunnen zien. In elk geval ligt het apparaat nu bij de overgebleven Avengers, maar het is gestopt met het versturen van een signaal en er wordt overlegd hoe het ding weer aan de praat te krijgen.

Net terwijl Black Widow zegt dat ze graag wil weten wie zich aan de andere kant van het signaal bevindt, staat Captain Marvel ineens in de kamer. Ze vraag direct: “Waar is Nick Fury”, en daarmee is de clip afgelopen, gevolgd door de melding dat Captain Marvel terugkeert in Avengers: Endgame.

En dat is meteen ook de belangrijkste les van deze scène. We zien een beetje hoe de overgebleven Avengers de scherven bijeen aan het rapen zijn, en weten dat Captain Marvel terugkeert, vermoedelijk om de Avengers uiteindelijk te helpen. Verder kunnen we raden dat deze clip waarschijnlijk uit het eerste gedeelte van Endgame komt, aangezien Captain America nog een baard heeft, die hij later in de film – als we de trailer mogen geloven – weer heeft afgeschoren. Aan de andere kant is dat allemaal onzeker, aangezien er volop gespeculeerd dat tijdreizen onderdeel zal zijn van Endgame (wat ook wel logisch is als we de verloren karakters weer terug willen krijgen), dus echt zeker weten kunnen we dit nog niet.

Wil je nog meer in de stemming komen voor Avengers: Endgame? Check dan hieronder de nieuwste trailer, die een paar dagen geleden uitkwam. De film verschijnt op 24 april in de Nederlandse bioscopen.

De Tesseract-haarbal van Goose de kat

In de tweede extra scène van Captain Marvel maakt Goose de kat zijn opwachting. Tijdens de film werd duidelijk dat deze kat eigenlijk een Flerken is, wat betekent dat hij soms met een monsterachtige mond met tentakels dingen kan opeten. Zo kreeg Goose de Tesseract binnen, en in deze extra scène is het tijd om de Tesseract op te hoesten met een gigantische haarbal. Op het bureau van Nick Fury – we zitten nu weer in 1995, in de tijdlijn van de Captain Marvel-film – braakt Goose de kat het ding uit, en dan is de scène ook gelijk afgelopen.

Alle Marvel-figuren

Wat dit zegt is dat de Tesseract op dit moment weer beschikbaar was, niet veel meer. Het ding is natuurlijk wel erg belangrijk gebleken in het Marvel Cinematic Universe. In verschillende films die zich in de MCU-tijdlijn eerder en later afspelen dan Captain Marvel (1995), hebben we dit object ook al langs zien komen.
De Tesseract herbergt één van de Infinity Stones (de Space Stone), en speelde logischerwijs een rol in Avengers: Infinity War. In Captain America: The First Avenger werd de Tesseract door HYDRA gebruikt om in de tweede wereldoorlog wapens van energie te voorzien, en later door Howard Stark – de vader van Tony – uit bevroren wateren gevist en overgedragen aan S.H.I.E.L.D., dat het in Captain Marvel dus weer had uitgeleend aan Dr. Wendy Lawson, oftel Mar-Vell.

Weer later in de MCU-tijdlijn, maar eerder gezien op film in de de eerste Avengers-film, gebruikte Loki de Tesseract om een portaal in de ruimte te openen en een leger van aliens naar de aarde te sturen. Later zou Thor het meenemen naar Asgard om te bewaren. In Thor: Ragnarok wordt de Tesseract (waarschijnlijk, want niet in beeld) weer gestolen door Loki, die in Infinity War wordt omgebracht door Thanos, die de Space Stone van hem afneemt en hem uiteindelijk in zijn handschoen plaatst, met alle gevolgen vandien.

De Tesseract is dus al door heel wat handen gegaan, en zoals we nu weten, ook door het binnenste van Goose de kat/Flerken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie