5 dingen die je nog niet wist over Lily Collins (die vandaag 30 is geworden)
De Britse actrice Lily Collins mag vandaag de dertig kaarsjes uitblazen. Je kan haar kennen van films als Abduction (2011), Mirror Mirror (2012) en Love, Rosie (2014). Haar meest recente rol is die van Fantine Thibault in de mini-serie Les Miserables. Ook al is ze pas dertig, ze heeft toch al wat prachtige dingen op haar naam staan. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Lily Collins.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Long locks and my little Cosette, behind the scenes on #LesMisérables. Another episode coming tomorrow…

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins) op

1. Ze acteert dit jaar precies tien jaar

Ze is pas op haar twintigste begonnen met acteren. In het algemeen is dit voor acteurs of actrices vrij laat. Toen ze jong was wilde ze al graag actrice worden. Haar ouders gingen scheiden toen ze vijf jaar was en ze verhuisde met haar moeder naar Amerika. Het acteren liet nog even op zich wachten dus gingen ze studeren. Ze werd journalist en ging schrijven voor het tijdschrift Elle. Uiteindelijk kreeg ze in 2009 haar eerste filmrol in The Blind Side met Sandra Bullock. Dit gaat over het waargebeurde verhaal van Michael Oher, een Amerikaanse football-speler.

2. Kristen Stewart pikte een aantal grote rollen voor haar weg

Niet The Blind Side, maar de eerste Twilight film in 2008 had haar primeur kunnen zijn. Ze deed auditie voor de rol van Bella Swan, maar die ging uiteindelijk naar Kristen Stewart. Kristen pikte later de rol van Sneeuwwitje in Snow White and the Huntsman (2012) voor Lily’s neus weg. Uiteindelijk speelde ze toch Sneeuwwitje, alleen dan in de film Mirror Mirror in datzelfde jaar.

3. Haar vader is zanger Phil Collins

In de film Mirror Mirror deed ze iets waarvan ze nooit gedacht had dat ze het zou doen: zingen. Ze zong het nummer “I Believe In Love” aan het einde van de film. Dan komt het zijn van de dochter van een grote zanger toch nog goed van pas 😉. Haar vader is namelijk zanger Phil Collins, bekend van vele hits waaronder “In The Air Tonight” en “Another Day in Paradise”. In 1999 schreef hij de muziek voor de animatiefilm Tarzan. Het nummer “You’ll Be In My Heart”, waarvoor hij een Oscar kreeg, schreef hij voor haar.

4. Ze speelde de hoofdrol in de film The Mortal Instruments: City Bones, de voorganger van de serie Shadowhunters

Na het spelen van de lieve en mooie Sneeuwwitje gooide Lily het over een andere boeg. Ze ging de hoofdrol spelen in de film The Mortal Instruments: City of Bones. Deze film gaat over het meisje Clary wat erachter komt dat haar moeder ooit bij een groep demonenjagers hoorde genaamd de Shadowhunters. City of Bones was gebaseerd op het eerste boek uit de serie The Mortal Instruments van schrijfster Classandra Clare. De boeken waren een enorm succes, dus dan zouden de films dat ook moeten worden.

Wat bij Twilight en The Hunger Games wel gebeurde bleef hier uit: de bezoekersaantallen vielen heel erg tegen. Het tweede deel, City of Ashes, zou nog wel opgenomen worden maar door de flop van de voorganger kwam deze film er uiteindelijk niet. In 2014 werd wel bekendgemaakt dat er een serie van de boeken zou komen. In 2016 werd de Netflix-serie Shadowhunters gelanceerd met een compleet andere cast dan in de films. Shadowhunters werd wel een succes, maar gaat dit jaar stoppen na het derde seizoen.

5. Ze speelde een meisje met anorexia, terwijl ze de eetstoornis vroeger had

Na City of Bones werd het even wat rustiger voor de actrice. Voor haar rol in Rules Don’t Apply werd ze wel nog genomineerd voor een Golden Globe. Een jaar later kreeg ze veel publiciteit met de Netflix-film To the Bone. Hierin speelt zij de 20-jarige Ellen, een meisje wat te maken krijgt met de eetstoornis anorexia. Net als bij de serie 13 Reasons Why, kreeg deze film bakken van kritiek over zich heen. To the Bone kreeg kritiek omdat het anorexia zou verheerlijken. Wat daar nog bij komt is dat Lily vroeger zelf anorexia heeft gehad.

Om geloofwaardig over te komen als iemand met anorexia moest zij kilo’s afvallen. De kans dat de actrice een terugval zou hebben en dus opnieuw met de eetstoornis te maken zou krijgen was aanwezig. Ze gaf zelf ook toe dat ze het in het begin eng vond om gewicht te verliezen voor de rol. Wel was het zo dat zij veel coaching en hulp kreeg van diëtisten en dokteren, zodat het voor haar ook gezond zou blijven. De film werd een succes en het liet mensen zien dat anorexia veel meer is dan een eetprobleem.

In datzelfde jaar kwam Lilly met het boek Unfiltered: no shame, no regrets, just me. Hierin vertelt ze over hoe zij van meisje tot jonge vrouw is gegroeid en wat dat allemaal met zich meebracht. De periode waarin zij haar eetstoornis had komt daar ook in voor.

Na tien jaar acteren kan je stellen dat Lily lekker bezig is. Dit jaar kunnen we zelfs nog twee films van haar verwachten. De eerste is Tolkien met Nicholas Hoult over de schrijver van de Lord of the Rings en The Hobbit. De tweede is Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile waarin Lily de vriendin speelt van seriemoordenaar Ted Bundy (Zac Efron).

Een film voor volgend jaar staat ook al op de planning. Dit is de film Inheritance met Simon Pegg (Mission: Impossible). Hierin overlijdt de man van een rijke familie, die zijn gezin een erfenis achterlaat die hun leven dreigt te vernietigen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie