Dubbele onderscheiding voor Stan Lee: Handafdruk Walk of Fame & Disney Legend
Marvel-legende Stan Lee (94) is deze week met twee belangrijke onderscheidingen in de spotlights gezet. Hij werd afgelopen weekend op de D23 conventie in Anaheim benoemd tot Disney Legend. Daags later zette hij zijn hand- en voetafdrukken in het cement voor het fameuze Chinese Theatre in Los Angeles, onderdeel van de Walk of Fame aan de Hollywood Boulevard.

Lee eert overleden vrouw

Lee verloor twee weken geleden zijn vrouw Joan na bijna zeventig jaar huwelijk. Dinsdag sprak hij over haar voor het Chinese Theatre. “Ik ben de gelukkigste man ter wereld, want ik heb altijd vrienden gehad en goede vrienden betekenen alles. Ik was gezegend met een geweldige vrouw. En ik prijs me gelukkig dat ik hier nu voor jullie sta, wanhopig wensend dat ik een speech had voorbereid.”

Disney als inpsiratie

Tijdens de ceremonie waarop hij werd uitgeroepen tot Disney Legend enkele dagen eerder, sprak de geestelijk vader van stripfiguren als Spider-Man, de X-men en de Hulk zijn respect uit voor Walt Disney. “Ik hield van Walt Disney. Hij was meer dan een man, hij was een inspiratie. Ik wilde graag zoals hem zijn.”
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie