Statement tegen misbruik? Emma Watson gespot met vuurrode lippen en herenjas
Heeft de politiek bevlogen actrice Emma Watson zich op subtiele wijze opnieuw solidair getoond met slachtoffers van seksueel misbruik?

Emma Watson was één van de eerste actrices die zich in het openbaar uitsprak tegen seksueel misbruik in de filmwereld. Naar aanleiding van het schandaal rond producent Harvey Weinstein zei ze op 10 oktober in een tweet: “Ik sta achter alle vrouwen die seksueel lastig gevallen zijn, en ben diep onder de indruk van hun dapperheid. Deze foute behandeling van vrouwen moet stoppen.” Daar voegde ze later nog aan toe ook achter seksueel misbruikte mannen te staan.

Dit weekend werd Watson voor het eerst sinds haar tweets in het openbaar gefotografeerd. Ze ging in Londen een restaurant binnen. Geen gulle lach op haar gezicht, maar een strakke blik. De look: vuurrode lippen en een op mannenmode geïnspireerde zwarte lange jas. Een krachtige, vrouwelijke look, met een boodschap erachter?

Vogue legt op z’n website een link met de #MeToo-campagne en Watsons eerdere uitingen over misbruik. Redacteur Calin van Paris schrijft op de site: “Watsons koraalrode mond is een welkome herinnering aan het feit dat je er geen prijs voor moet hoeven te betalen als je vrouwelijk wilt zijn.” Van Paris legt de link naar de discussie over seksisme in Hollywood, en ziet Emma’s look als een krachtige herinnering aan het feit dat er niets sterker is dan een vrouw die haar stem gebruikt.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie