Samenvatting Bodyguard seizoen 1
Dat de BBC-serie Bodyguard een hit is op zowel de BBC als Netflix is duidelijk. Menig vrouwenhart smelt weg bij bodyguard David Budd (hoofdrolspeler Richard Madden) en zijn strakke kaaklijn. Halverwege november maakte de acteur bekend met de makers te werken aan seizoen twee. Wel wil hij dat je niet alle afleveringen lang steeds maar die angst blijft voelen, zoals in seizoen één wel gebeurde. Maar wat gebeurde er ook alweer in het eerste seizoen?

Sergeant David Budd is een oud-militair woonachtig in Londen. Hij is nog getrouwd met zijn vrouw Vicky maar ze wonen apart en hebben om de week de kinderen. De reden van het gescheiden wonen is Davids posttraumatische stressstoornis na zijn uitzending naar Afghanistan. De schuldige zijn volgens hem de politici, de mensen waar hij nu mee te maken krijgt. Hij mag dan wel altijd een strak gezicht houden (wat nog strakker wordt door zijn kaaklijn), maar er gaat veel om in zijn hoofd.

Heerlijk zachte kussens Fruit

Littekens

Bodyguard begint met David in de trein met zijn kinderen. De treinreis verloopt rustig, totdat hij dingen op beginnen te vallen. David merkt dat de conductrice onrustig is. Hij vermoedt dat er wat aan de hand is en ze vertelt hem dat er een mogelijke aanslagpleger in de trein zit. Vlak daarvoor zag de oud-militair een verdachte man op het perron de trein instappen. Hij gaat op onderzoek uit en vindt uiteindelijk een moslim vrouw, Nadiya , op het toilet met een bomgordel om. Hij houdt haar rustig en voorkomt dat ze de bom laat afgaan. Hij is de held van Groot Brittannië.

Na dit avontuur krijgt hij promotie en gaat hij aan de slag als bodyguard van de minister Julia Montague. Echter, David komt zijn oud-collega Andy tegen. Andy heeft letterlijk en figuurlijk littekens van de oorlog. Hij wil wraak en richt zijn woede op de aansprakelijke politici die hem uitgezonden. Andy vraagt David hem te helpen, maar hij weigert.

Comfortabele Onesie voor bingen!

Zelfmoord

Out of the blue is er een aanslagpoging op een basisschool in Londen. De kinderen zijn ongedeerd, maar heel het land is in shock. Laat het nou net de school zijn waar de kinderen van David op school zitten. Minister Montague heeft informatie over deze aanslag. Ze houdt deze informatie voor zichzelf, maar David komt er uiteindelijk achter. Nemen de mensen achter de aanslagplegers van de bijna zelfmoordaanslag in de trein wraak op hem? Davids politiechef Lorriane zegt dat hij Julia moet bespioneren en haar gesprekken als het kan moet opnemen.

Net bijgekomen van die bijna-aanslag worden hij en Julia beschoten in hun auto. De chauffeur wordt gedood, maar Julia is het echte doelwit. David sneakt uit de auto en gaat op zoek naar de schutter die zich op een dak bevind. Op het moment dat hij hem wil neerschieten ziet hij een bekend gezicht: zijn oud-collega Andy. David heeft het lef niet om op Andy te schieten dus pleegt die laatste zelfmoord. Na de aanslag zoeken Julia en David troost bij elkaar: ze gaan met elkaar naar bed en dat is het begin van een geheime en complexe relatie.

Complot

De vorige aanslag mislukte, maar het gaat een keer fout. Tijdens een toespraak gaat een bom af in de zaal. Julia Montague is vermoord. David krijgt veel verwijtingen naar zijn hoofd. Hij was vlak namelijk vlak voor de bom af ging de zaal uit. Hij ziet zichzelf als schuldig, want hij kon ‘zijn’ Julia niet redden. Toch gaat hij op onderzoek uit, om zijn eigen onschuld te bewijzen. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. David wil zelfmoord plegen met zijn eigen wapen. Hij schiet maar overleeft. Zijn kogels werden namelijk door Julia’s echte moordenaar omgewisseld tot losse flodders, zodat David een goede zondebok zou zijn. Hij voelt dat er een complot gaande is tegen hem en doet er alles aan de dader zelf te vinden. Met gevaar voor eigen leven.

Hij spreek af met de oud-assistent van Julia, Chanel. Tijdens hun afspraakje wordt hij ontvoerd door leden van de Londense onderwereld. Hij wordt wakker ergens in Londen met een bomgordel om zijn middel. Probeer maar eens als lopende bom de politie te overtuigen dat je onschuldig bent. De explosieven worden onschadelijk gemaakt en David laat met een list de echte daders in de val lopen. Nadiya is het brein van de terroristen en heeft alle bommen gemaakt, inclusief die van David. Chanel en Davids baas Lorraine zijn ook schuldig aan de gehele terrorismesituatie.

Check hier de trailer van seizoen 1:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie