Leonardo DiCaprio in Tarantino-film over Charles Manson
Leonardo DiCaprio en Quentin Tarantino slaan opnieuw de handen ineen. De 43-jarige acteur gaat een rol spelen in Tarantino’s film over sekteleider Charles Manson, die in 1969 zijn volgers opdracht gaf om een huis in de Hollywood Hills binnen te dringen. Zij vermoordden daar vijf mensen, waaronder de acht maanden zwangere actrice Sharon Tate, die destijds getrouwd was met regisseur Roman Polanski. In juli en augustus van 1969 gaf Manson in totaal opdracht tot negen moorden. Hij werd daarvoor veroordeeld, in eerste instantie tot de doodstraf maar dat werd later omgezet in levenslang. Manson, die bekend kwam te staan als de stereotype krankzinnige crimineel, overleed in november 2017 in gevangenschap.

DiCaprio gaat in de film – waarvan het plot nog niet bekend is – een acteur op leeftijd spelen. Margot Robbie – met wie DiCaprio al samenwerkte aan The Wolf of Wall Street – neemt de rol van actrice Sharon Tate op zich.

Eerste rol sinds The Revenant

De tot nu toe laatste film van DiCaprio is The Revenant uit 2015, waarvoor hij in 2016 bij de Oscars eindelijk de langverwachte prijs voor beste acteur in de wacht sleepte.  De nog titelloze film over Manson komt in augustus 2019 in de bioscoop, precies vijftig jaar na de moorden.  DiCaprio is nog aan een aantal andere projecten verbonden, waaronder boekverfilming The Black Hand en Roosevelt, een biografische film van regisseur Martin Scorsese over de voormalige Amerikaanse president Theodore Roosevelt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie