Teaser Trailer seizoen 2 His Dark Materials (november 2020): The Subtle Knife & oorlog op komst
HBO heeft zojuist de trailer voor seizoen 2 van His Dark Materials uitgebracht. Het gaat om een teaser trailer, die toch al aardig wat details van het plot laat zien. Het tweede seizoen van de fantasy-serie is vanaf november bij HBO te zien (in Nederland via Ziggo Movies & Series XL).

Onder de video van de trailer gaan we in op wat het tweede seizoen gaat brengen. Let op: hierbij komen spoilers langs voor seizoen 1.

Plot tweede seizoen: Nieuwe wereld en oorlog

Het tweede seizoen vangt aan nadat Lord Asriel (James McAvoy) een brug naar een nieuwe wereld heeft geopend. Zijn dochter Lyra Belacqua (Dafne Keen) en haar daemon Pantalaimon (Kit Connor) volgen hem daar naartoe. Lyra zag in het slot van seizoen 1 hoe Asriel haar beste vriendje Roger opofferde om de brug te openen (het scheiden – en daarmee vaak opofferen – van kinderen en hun daemons vanwege hun relatie met het mysterieuze ‘dust’ was een belangrijke plotlijn in seizoen 1). In het nieuwe seizoen komt Lyra in contact met Will, de jongen uit onze eigen wereld.

Will en Lyra zullen in seizoen 2 op zoek gaan naar de verdwenen vader van Will. Ondertussen lijkt er om hen heen een oorlog te ontstaan tussen het Magisterium en z’n tegenstanders. En dan is er ook nog Mrs. Coulter (een rol van Ruth Wilson), Lyra’s moeder, die haar koste wat kost weer naar huis wil brengen.

Belangrijkste momenten trailer seizoen 2

In de trailer voor His Dark Materials seizoen 2 zien we onder andere hoe Father McPhail het Magisterium toespreekt. Hij spreekt over een dreiging, en dat ze “zullen doen wat nodig is” om deze te stoppen. Mrs. Coulter ondervraagt op brute wijze heksen, die volgens haar “altijd al meer hebben geweten dan nodig is”. Andere heksen, waaronder Serafina Pekkala, komen ondertussen samen met Lee Scoresby (Lin-Manuel Miranda) en zeggen de handen ineen te moeten slaan, omdat er een “grote oorlog” aankomt.

Lyra en Will ontmoeten elkaar in een mysterieuze en verlaten stad. Lyra voelt dat Will verbonden is met die plek, en dat zij er allebei een taak te volbrengen hebben. De heksen hebben het ook over Lyra: “Als dit de grote oorlog is, dan zullen we haar nodig hebben”. Op volgende beelden is te zien dat Lyra zich ook door onze wereld begeeft.

The Subtle Knife

Er wordt vervolgens een belangrijk verhaalelement geïntroduceerd voor het nieuwe seizoen: The Subtle Knife (overigens nog niet zo bij naam genoemd in de teaser trailer), of in het Nederlands het listige mes. Dit is de naam van het tweede boek uit de boekentrilogie His Dark Materials van schrijver Philip Pullman (boek 1 is The Golden Compass en boek 3 The Amber Spyglass). “De drager van het mes zal zijn eigen taak hebben, en dat kan die persoon in groot gevaar brengen,” horen we kolonel John Parry (Andrew Scott) zeggen tegen Lee Scoresby.

Groot gevaar krijgt meteen een gezicht in de vorm van gewapende troepen van het Magisterium. Ondertussen beweegt een geheimzinnige rookmassa zich naar Mrs. Coulter, terwijl Lee met zijn ballon in een luchtgevecht is verwikkeld. Lyra staat tegenover Magisterium-agent Carlo Boreal (Aryion Bakare) die zegt: “Het lot van vele werelden ligt mogelijk in jouw handen. In het allerlaatste shot zien we de geheimzinnige massa achter Will in een donker steegje opdoemen…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie