Samenvatting seizoen 1 Marvel’s The Punisher
Dit is een samenvatting van het eerste seizoen van The Punisher, een Amerikaanse serie gebaseerd op een Marvel Comics-personage, en tevens een spin-off van Marvel’s Daredevil. De serie draait om Frank Castle (Jon Bernthal), die gebruik maakt van dodelijke wapens in zijn strijd tegen criminaliteit.

In een seizoen van 13 afleveringen gaat Castle op jacht naar de mensen betrokken bij het vermoorden van zijn familie. Er blijken veel mensen verantwoordelijk te zijn voor hun gruwelijke dood. Wanneer Frank ontdekt dat Billy, een goede vriend van de familie, banden heeft met de mensen verantwoordelijk voor het vermoorden van zijn familie, wordt zijn wraakneming echt persoonlijk.

De top twee vijanden zijn Rawlins, alias “Agent Orange”, gespeeld door Paul Schulze; en Billy Russo, een bekende naam voor de fans van The Punisher Comics, gespeeld door Ben Barnes. Hierna volgt een samenvatting per aflevering van het eerste seizoen van The Punisher.

Aflevering 1: 3AM

Na het vinden en executeren van de overlevende gangsters betrokken bij de dood op zijn familie, probeert Frank Castle een onopvallend bestaan te leiden door te werken bij een bouwplaats. De enige persoon die zijn ware identiteit kent is Curtis Hoyle, een voormalige Navy SARC die een PTSS (post traumatische stress stoornis) steungroep voor veteranen leidt.
Castle’s collega’s dringen op een nacht bij een nieuwe collega aan om te helpen bij een inbraak. De diefstal gaat niet zoals gepland en de nieuwe collega laat per ongeluk zijn portemonnee vallen met zijn persoonlijke gegevens erin. De nieuwe collega, Donny, wordt in het cement gegooid, maar op tijd gered door Castle die de andere bouwplaatscollega’s vermoord voor hun daad. Vervolgens vermoordt hij de bendeleden bij wie zijn collega’s een mislukte inbraak hebben gepleegd.

Ondertussen houdt een mysterieuze persoon hem in de gaten van een afstand. Agent Dinah Madani van het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid probeert erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de moord op haar voormalige partner Ahmed Zubair, die voor zijn dood Amerikaanse soldaten onderzocht die heroïne smokkelden.

Aflevering 2: Two Dead Men

Castle ontvangt een mysterieus telefoontje van Micro, die om zijn hulp vraagt. Met behulp van Karen Page, de voormalige advocaat-assistent bij Nelson & Murdock, komt Castle erachter dat Micro eigenlijk David Lieberman is, een voormalige NSA-analist die tijdens een arrestatie is ‘omgekomen’. Het verhaal hierachter is nooit vrijgekomen omdat de baas van Madani, Carson Wolf, het zelf heeft stopgezet.

Na een bezoek aan Lieberman’s vrouw, Sarah, traceert Castle Wolf. Wolf bekent dat hij betrokken is bij de dood van Lieberman, waarop Castle zijn nek breekt. Madani spreekt met Russo af, een voormalige collega van Castle die tegenwoordig een privé militaire aannemer-organisatie leidt, genaamd Anvil.

Aflevering 3: Kandahar

Gewelddadige herinneringen aan topgeheime missies geven meer inzicht in Frank’s verleden. Later vertelt Lieberman dat hij Castle wil helpen de mensen te vinden die verantwoordelijk zijn voor het ruïneren van hun levens. In een flashback die zich afspeelt in Afghanistan zijn Castle en Russo leden van een geheim moordcommando geworven door “Agent Orange” om Zubair te executeren, voordat hij van hun bestaan af komt te weten.

Aflevering 4: Resupply

Een Griekse bende is Castle voor met het stelen van de lading wapens behorende tot Turk Barrett.
Castle redt Madani en vertelt dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien. Lewis Wilson, een lid van de steungroep van Hoyle voor PTSS, probeert een baan te krijgen bij Anvil, maar wordt afgewezen nadat Hoyle aan Russo over zijn achteruitgaande mentale toestand heeft verteld.

Aflevering 5: Gunner

Castle en Lieberman zijn op zoek naar Gunner Henderson. Castle vind Henderson in Kentucky en komt erachter dat Agent Orange de CIA-directeur is van Covert Operations, William Rawlins. Hij heeft met Ray Schoonover gewerkt om heroïne te smokkelen naar de VS in de lijken van KIA’s. Een team van huurlingen die voor Rawlins werken willen Henderson vermoorden voordat de DHS hem opspoort. Castle en Henderson vermoorden de mannen van Rawlins, maar Henderson is dodelijk gewond geraakt.Aflevering 6: The Judas Goat

Madani bevestigt Castle’s betrokkenheid bij de dood van Henderson aan Russo. Russo benadert Castle en biedt hem een nieuwe identiteit aan. Castle weigert, onwetend dat hij in het geheim samenwerkt met Rawlins. Hoyle betaalt de borg voor Wilson, die vervolgens O’Conner vermoordt na erachter te zijn gekomen dat hij heeft gelogen over zijn tijd in Vietnam.

Aflevering 7: Crosshairs

Castle’s volgende doelwit is Morty Bennett, een van de oprichters van Operation Cerberus en een van de handlangers van Rawlins in het smokkelen van heroïne. Castle arriveert bij Rawlins’ safehouse en probeert hem te vermoorden. Russo vermoord Bennett in een poging om alle losse eindjes weg te werken.

Aflevering 8: Cold Steel

Castle komt erachter dat Lieberman’s zoon een mes naar school heeft meegenomen en zorgt ervoor dat hij het nooit meer in zijn hoofd haalt om zoiets te doen. Meerdere SWAT-officieren en Russo’s mannen komen om het leven tijdens een schietfestijn. Later stelt Russo Madani gerust en helpt haar het bloed van haar lichaam weg te halen.

Aflevering 9: Front Toward Enemy

Wilson laat dwars door NYC bommen afgaan. Castle en Hoyle herkennen Wilson door het reciteren van de Latijnse zin: sic semper tyrannis. Hoyle vindt Wilsons benodigdheden om een bom te maken en O’Connors rottende lichaam. Wilson overmeestert Hoyle en bind hem vast aan een stoel met een bom. Castle redt het leven van Hoyle na Wilson ervan te hebben overtuigd de bom te ontmantelen.

Aflevering 10: Virtue of the Vicious

Wilson ontvoert Page. Castle confronteert Wilson in de hotelkeuken. Na het vinden van de juiste bedrading, schiet Page Wilson in zijn voet. Vervolgens verstopt Wilson zichzelf in de vriezer, zet de bedrading van de bom weer op zijn pek en laat hem afgaan, waarmee hij zichzelf doodt.

Aflevering 11: Danger Close

Sarah en Zach zijn ontvoerd door Russo’s mannen. Rawlins probeert sympathie te krijgen van de CIA vice-directeur Marion James. Russo en Rawlins plannen ieder om elkaar te bedriegen. Nu het team van Russo vermoord is door Castle, regelt Russo een plek waar hij de gegijzelden kan verruilen. Hij eist dat Castle en Lieberman zichzelf verruilen voor Sarah en Zach.

Aflevering 12: Home

Castle en Lieberman gaan naar de afgesproken plek, waar ze Sarah en Zach levend vinden maar beladen met benzinebussen. Terwijl Lieberman weer met zijn familie wordt herenigd brengen Russo en Rawlins Castle naar het power station voor een ondervraging. Castle weet zich los te maken en steekt Rawlins neer. Vervolgens stormt DHS het station binnen en verwondt een vluchtende Russo.

Aflevering 13: Memento Mori

Russo kiest ervoor om met Castle bij de draaimolen af te spreken waar Castle’s familie is omgekomen. Madani grijpt in en wordt in haar hoofd geschoten. Castle overmeestert Russo en slaat zijn gezicht herhaaldelijk tegen de spiegelwand van de draaimolen, waarmee hij hem verminkt.

Drie dagen later krijgt Castle van James en Hernandez te horen dat DHS en CIA zijn criminele rapport hebben vernietigd. Hij krijgt ook te horen dat Madani haar schotwond heeft overleefd en dat Russo in het ziekenhuis ligt met ernstige hoofdletsel dat een serieus effect kan hebben op zijn geheugen. Na ontslag uit het ziekenhuis, neemt Castle voor de eerste keer deel aan Hoyle’s steungroep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie