Weinstein bood Rose McGowan $1 miljoen zwijggeld
Harvey Weinstein heeft actrice Rose McGowan vorige maand een som van $1 miljoen euro geboden om haar mond te houden over seksueel misbruik uit het verleden, zo beweert McGowan zelf. Het aanbod zou door iemand dicht bij Weinstein bij McGowans advocaat zijn neergelegd. De actrice ging er niet op in.

Daags later kwam The New York Times met een artikel over aanranding door Weinstein. Sindsdien hebben veel vrouwen soortgelijke beschuldigingen geuit aan het adres van de filmproducent, die inmiddels is ontslagen bij zijn eigen bedrijf.

McGowan maakte geen onderdeel uit van het originele artikel, maar groeide wel snel uit tot een veelgehoorde stem in het schandaal rond Weinstein. Ze zegt door hem te zijn verkracht tijdens het Sundance Film Festival van 1997. Korte tijd later accepteerde ze daarvoor een schikking ter waarde van $100.000. Onlangs kwam ze erachter dat die overeenkomst geen zwijgplicht bevatte.

McGowan vertelt nu in een speciaal profiel in The New York Times over het aanbod van vorige maand: “Mensen om mij heen zeiden me dat ik het moest accepteren, om mijn kunst van te financieren.” Als reactie zei McGowan dat ze $6 miljoen wilde. Deels als tegenbod, deels om Weinstein te kwellen. “Ik denk dat ik hem wel zover had kunnen krijgen om drie miljoen te betalen. Maar ik dacht: bah, je bent walgelijk, ik wil je geld niet. Daar zou ik me vies bij hebben gevoeld.”

Planet 9 #ROSEARMY

Een bericht gedeeld door Rose McGowan (@rosemcgowan) op

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie