Top 5 kerstfilms 2019 om naar uit te kijken
De mooiste tijd van het jaar komt er (bijna!) weer aan. Het is al donker buiten en de temperaturen gaan flink omlaag. Wat is er gezelliger dan wegzwijmelen bij een nieuwe kerstfilm? Dit is onze top 5 kerstfilms van 2019.

Top 5 kerstfilms 2019
Kate (Emilia Clarke) in de romantische comedy Last Christmas, Universal Pictures

Last Christmas (Bioscoop)

Game of Thrones-actrice Emilia Clarke speelt Kate in de romantische comedy Last Christmas. Kate is niet tevreden met haar leven. Ze werkt als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Ze heeft een zware periode achter de rug, maar alles lijkt verkeerd te gaan. Dan komt Tom, gespeeld door Henry Golding, haar leven binnen gewandeld. In het begin gaat het niet goed tussen de twee, maar ze geloven toch in hun beiden.

De film heeft de titel van een de grootste kersthits aller tijden, namelijk Last Christmas van Wham!, een van de grootste hits van de Britse zanger George Michael. Hij overleed op 25 december, eerste kerstdag, in 2016. Hoe mooi is het dat er nu een kerstfilm mét muziek van de zanger komt! Je kan niet alleen Last Christmas voorbij horen komen, maar er zal ook nog nooit uitgebracht materiaal in de film zitten. De film is al te zien in de bioscoop!

Noelle (Disney +)

We wachtten als sinds 2017 op een kerstfilm met Pitch Perfect-actrice Anna Kendrick, maar dit jaar is het eindelijk zo ver! Ze speelt in de Disney+ exclusive film, Noelle, samen met Bill Hader (bekend van o.a. zijn rol in It 2). Noelle Kringle (Kendrick) en Nick Kringle (Hader) zijn de kinderen van de kerstman. Hun vader leeft niet meer, dus is het hun taak om kerstmis goed te laten verlopen. Helaas is broer Nick er niet zo enthousiast over en gaat hij terug naar ‘onze’ wereld, terwijl Noelle achterblijft met een grote verantwoordelijkheid op de Noordpool. Toch besluit ze hem te gaan zoeken zodat alle cadeautjes bij iedereen gebracht kunnen worden. De film is vanaf 12 november te zien op Disney+.

Let It Snow (Netflix)

Fans van Schrijver John Green (bekend van Paper Towns en The Fault in Our Stars) kunnen hun hart ophalen: Netflix verfilmt het gelijknamige boek Let It Snow. In deze film worden een aantal tieners gevolgd in het plaatsje Midwestern Town. Het is kerstavond en iedereen staat stijf van de stress en dan komt er ook nog eens een sneeuwstorm aan. Kierna Shipka uit de Netflix-serie The Chilling Adventures of Sabrina speelt een van de hoofdrollen. Andere bekende acteurs zijn Shameik Moore en Jacob Batalon, die beide in de nieuwste Spiderman film hebben gespeeld. Let It Snow is al te zien op Netflix.

The Knight Before Christmas (Netflix)

En ook dit is weer een kerstfilm van Netflix. Het platform houdt blijkbaar van dit genre want er komen genoeg nieuwe kerstfilms aan dit jaar. Vorig jaar zagen wij Vanessa Hudgens al in de Netflix-film The Princess Switch en nu is zij te zien in een nieuw sprookjes-achtige kerstfilm: The Knight Before Christmas. Hierin speelt Hudgens de wetenschapslerares Brooke. Zij maakt kennis met de Engelse ridder Sir Cole, die door een tovenaar vanuit de middeleeuwen in de moderne tijd wordt getransporteerd. Cole komt terecht in Ohio, waar Brooke hem helpt met het leven in het heden. Hoe langer ze met elkaar optrekken, hoe closer ze worden… The Knight Before Christmas staat vanaf 21 november op Neflix.

Klaus (Netflix)

Voor Netflix is Klaus de allereerste animatie-original film die gemaakt is door hun animatiestudio. Het is een kerstklassieker die leuk is voor jong én oud. Klaus gaat over het rijkeluiszoontje Jesper. Hij wordt door zijn vader naar een dorp ver buiten de bewoonde wereld gestuurd om een postkantoor te runnen. Laat dat dorpje nou net de ongelukkigste plek op aarde zijn. Jesper ontmoet Klaus, een timmerman in het bos, die een schuur vol met speelgoed heeft. Samen willen ze de mensen van het dorpje samenbrengen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jason Schwartzman (Jesper) en J.K Simmons (Klaus). Uiteraard is er ook een Nederlands gesproken versie met de stemmen van Henry van Loon en Frank Lammers.

Klaus is al op Netflix te zien.

Bonus: Frozen 2 (Bioscoop)

Dit is dan wel geen typische kerstfilm, maar hij is ontzettend leuk om tijdens de feestdagen te kijken: Frozen 2, de vervolgfilm op het succesvolle Frozen. Anna, Olaf, Elsa, Kristoff en Sven en gaan dit keer op zoek naar het antwoord op een belangrijke vraag: waarom heeft Elsa haar magische krachten? Ze gaan naar een woud waar het altijd herfst is om daar achter te komen. Ze moeten dit weten omdat hun koninkrijk, Arendelle, wordt bedreigd en op deze manier kunnen ze het rijk redden. De titelsong van de eerste film, Let It Go, was een enorme hit en in Frozen 2 zit ook knaller: Into The Unknown. Frozen 2 is vanaf 20 november in Nederland te zien.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie