Top 10 beste films en series op Amazon Prime Video
Amazon Prime Video is een redelijk nieuwe streamingsdienst in streamingsdienstenland. Voornamelijk sinds de lockdown in ons land groeit de populariteit ervan. Maar wat is er nou allemaal op te bekijken? Lees hieronder onze top 10 beste films en series op Amazon Prime. Tip: Klik op de namen van de films om meer informatie te zien bij Amazon Prime Video.

Wat is Amazon Prime Video, hoe werkt het platform precies en wat zijn de kosten? Lees het hier.

Klik hier voor een gratis proefabonnement van 30 dagen bij Amazon Prime.

Films

Eigen films maakt Amazon Prime iets minder dan eigen series, maar dat betekent niet dat het aanbod erop een stuk minder is. In tegendeel:

1. Lord of the Ring-trilogie

Deze films hebben bijna geen introductie nodig. De trilogie van regisseur Peter Jackson won bij elkaar maar liefst 15 Oscars (elf voor de derde film, twee voor de eerste en tweede film). Het verhaal van Frodo en de Ring is daarmee een hele succesvolle fantasyreeks.

Ja, deze films staan ook op Netflix, maar later komt er iets speciaals bij op Amazon Prime Video. Amazon kocht de rechten van de boeken en in 2021 komt er daardoor een Lord of the Rings-serie op het platform. De serie zou bij elkaar meer dan een miljard dollar kosten. Regisseur Peter Jackson staat dit keer niet aan het roer, maar J.D. Payne en Patrick McKay. De eerste opnames van twee afleveringen in Nieuw-Zeeland zijn al geweest, maar door de coronacrisis moesten die na een maand al stoppen.

De serie, die waarschijnlijk meerdere seizoenen gaat krijgen, speelt zich af in het tijdperk voor de eerste film, Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Wel zou de serie niet draaien om het verhaal van de Ring, maar juist de andere verhalen eromheen. De originele releasedatum is in 2021, maar of de productie dat ook gaat halen door de coronacrisis is nog maar de vraag.

Zie hieronder nog een parodie op Lord of the Rings van talkshowhost Stephen Colbert en Peter Jackson.

2. Joker

Joker was misschien wel dé film van 2019. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix kreeg voor zijn rol als de Joker zowel een Golden Globe als een Oscar. Phoenix speelt de rol van Arthur Fleck, een man die als clown optreedt en wil doorbreken als stand-up comedian.

Fleck lijdt aan een aandoening waardoor hij ineens lachbuien krijgt, vaak op ongepaste momenten. Hij wordt op een dag in elkaar geslagen op straat en krijgt van een collega een wapen. Langzamerhand glijdt Arthur steeds verder af en vermoord hij zelfs een paar mensen op een gewelddadige manier.

3. Manchester By the Sea

Deze Amazon Original film scoorde hogen ogen in 2016. Manchester by the Sea gaat over Lee Chandler (Casey Affleck) die na de dood van zijn broer Joe een strijd voert met zijn verleden en angsten. Hij krijgt ook nog eens het voogdijschap over de zoon van zijn overleden broer, zijn neefje Patrick.

De film won vele prijzen, waaronder twee Oscars voor Beste Acteur voor Affleck en Beste Scenario voor Kenneth Lonergan.

 

4. The Godfather-trilogie

The Godfather-films worden gezien als de beste films over de Italiaanse maffia. De films zijn gebaseerd op de boeken van de Italiaans-Amerikaanse schrijver Mario Puzo. The Godfather gaat over de Corleone-familie. Grondlegger Vito Corleone, gespeeld door Marlon Brando en Robert De Niro, wordt een steeds belangrijker figuur in de georganiseerde misdaad in Amerika. Zijn zoon Michael, gespeeld door Al Pacino, wordt zijn opvolger.

Vooral de eerste twee films van de serie doen het goed, want beiden hebben een Rotten Tomatoes score van 98%. Deze twee hebben ook negen Oscars samen gewonnen. The Godfather Part III heeft ‘slechts’ een score van 69% en won geen enkel gouden beeldje.

5. Knives Out

Knives Out is een detective comedy en gaat over detectiveschrijver Harlan Thrombey. Hij nodigt zijn familie uit voor zijn 85e verjaardag, maar wordt een dag later dood aangetroffen. De politie en detective Benoit Blanc, gespeeld door ‘James Bond’ Daniel Craig, onderzoeken de lastige zaak. Want er zijn al jaren spanningen tussen de familieleden, dus iedereen is een verdachte.

De film zit vol grote namen zoals Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon en Toni Collete. Knives Out werd genomineerd voor meerdere Golden Globes en Satellite Awards, maar won er helaas geen.

Series

Amazon maakt op hun eigen platform Prime Video vooral veel eigen series. Én deze series vallen vaak in de prijzen.

Klik hier voor een gratis proefabonnement van 30 dagen bij Amazon Prime.

 

1. Fleabag

De serie Fleabag is een dramatische comedy gemaakt door Phoebe Waller-Bridge, die tevens ook de hoofdrol speelt. Ze speelt de Britse vrouw Fleabag, wiens levensverhaal centraal staat in de serie. Ze heeft schuldgevoelens nadat haar beste vriendin met wie ze een eetcafé had komt te overlijden. Haar moeder is ook pas overleden en de band met haar vader en zus wordt er ook niet beter op.

Het opvallendste in deze zwarte comedy is dat ze vaak de camera inkijkt om het publiek te laten weten hoe ze zich ergens bij voelt. Dat zorgt ook voor een grappige effect. Ondanks dat de serie in 2016 al in het Verenigd Koninkrijk te zien was, werd de serie later uitgebracht op Amazon Prime. Wellicht zorgde dat ervoor dat Fleabag vorig jaar zeven Emmy’s mee naar huis nam voor het tweede seizoen, waaronder die voor Beste Comedyserie.

Waller-Bridge ontving later ook nog eens een Golden Globe voor haar rol. De serie bestaat uit twee seizoenen van zes afleveringen. Of en wanneer er een derde seizoen komt is nog niet zeker.

2. The Marvelous Mrs. Maisel

Marvelous Mrs. Maisel is ook weer een comedyserie van Amazon Prime. Het vertelt het verhaal van Miriam Maise, een joodse huisvrouw in het New York van 1950. Haar echtgenoot Joel is een zakenman en kan maar niet doorbreken als stand-upcomedian. Op een dag bedriegt hij haar en besluit Maise het over een hele andere boeg te gooien: ze wordt zelf een comédienne.

In 2018 kreeg de serie zowel een Golden Globe als Emmy Award voor Beste Komische Serie. Dit jaar sleept de serie ook weer aan aantal Emmy-nominaties binnen, waaronder die van Beste Komische Serie en Beste Vrouwelijke hoofdrol voor actrice Rachel Brosnahan. De serie bestaat uit drie seizoenen van acht tot tien afleveringen.

3. The Man in the High Castle

The Man in the High Castle vertelt een bijzonder verhaal; want wat als Hitler de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? In een parallel universum hebben nazi-Duitsland en het Japanse Keizerrijk de Verenigde Staten verdeeld in drie delen. Beide Asmogendheden hebben een stuk en er is nog een derde deel: het gebied rondom de Rocky Mountains, dat wordt gezien als neutraal gebied.

Deze serie is geproduceerd door Amazon Studios en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip K. Dick uit 1962. In dat jaartal speelt de serie zich ook af. De titel van de serie slaat op een mysterieus figuur dat beelden heeft gemaakt waarop te zien is dat Duitsland en Japan de oorlog verliezen. De serie bestaat uit vier seizoenen van elk tien afleveringen tussen de 45 – en 70 minuten. Het laatste seizoen werd vorig jaar november online gezet.

4. The Boys

The Boys is weer een serie uit de stal van Amazon Studios. Wie de Marvel superhelden films leuk vindt, zal deze serie wellicht interessant vinden. The Boys is een superheldenserie en gaat over een team dat vecht tegen mensen die hun supervaardigheden misbruiken.

Het eerste seizoen was vanaf juli vorig jaar te zien. Het tweede seizoen van de serie is vanaf 4 september dit jaar te bekijken. Een derde seizoen zou al bevestigd zijn. Alle seizoenen bestaan uit acht afleveringen.

5. Carnival Row

Carnival Row is dé grote fantasyserie van Amazon Prime Video. Veel streamingplatformen hopen een nieuws soort Game of Thrones in het leven te roepen. Aan de moeilijke en aparte namen van de personages van deze serie kan het in ieder geval niet liggen.

Carinval Row gaat over mythische wezens die zijn gevlucht uit hun door oorlog verscheurde vaderland. Ze vluchten naar een stad waar ook normale mensen wonen en de spanningen tussen deze bevolkingsgroepen lopen steeds verder op. De serie draait om een aantal onopgeloste moorden die op een bijzondere manier zijn uitgevoerd. Orlando Bloom als Rycroft Philostrate probeert de moorden op te lossen, maar wordt verliefd op ‘fae’ Vignette Stonemoss, gespeeld door Cara Delevingne.

De film is een neo-noir, wat inhoudt dat het Amerikaanse visuele elementen bevat van rond de jaren 1920 en 1930. Voordat het eerste seizoen uitkwam in 2019, werd door Amazon al bekend gemaakt dat de serie een tweede seizoen krijgt. De serie is dit jaar ook genomineerd voor drie Emmy’s, waaronder Beste Fantasy/Sci-fi kostuums.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie