Tom Cruise onthult naam Top Gun-vervolg: Maverick
Tom Cruise heeft de naam onthuld van het vervolg op Top Gun. De sequel heet Top Gun: Maverick. In een interview met Acces Hollywood vertelt Cruise: “Ik wilde geen nummer, weet je?”

Top Gun kwam uit in 1986. De strijd tussen straaljagerpiloten van het Amerikaanse leger in opleiding was belangrijk in de loopbaan van Cruise, die in de film de hoofdrol speelde. Hij vertolkte toen en nu in het vervolg het karakter Maverick, wat meteen ook de naam van het vervolg verklaart. Een Maverick overigens, is iemand die geheel zijn eigen gang gaat, vernoemd naar een Amerikaanse cowboy die lang geleden weigerde om net als alle andere cowboys zijn koeien te brandmerken.

De opnames voor Top Gun: Maverick staan gepland voor 2018. Het is nog onduidelijk welke andere acteurs uit het origineel terugkeren. Wel zal het verhaal net als voorheen om competitie draaien, en is de stijl qua muziek en ‘rocksterren in de lucht met aviator-zonnebrillen’ weer de insteek. Wat Tom ook alvast kon onthullen: “Er zullen straaljagers zijn!”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie