Tenet brengt €44,5 miljoen op in openingsweekend
De film Tenet van regisseur Christopher Nolan heeft €44,47 miljoen opgebracht in z’n openingsweekend. Tenet draait inmiddels in 41 landen waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en – sinds vorige week woensdag – Nederland.

De box office-resultaten van de thriller met o.a. John David Washington, Robert Pattinson en Elizabeth Debicki liggen onder een vergrootglas. De film is verlaat uitgekomen vanwege het coronavirus en wordt verspreid uitgerold. Als eerste grote release sinds er over de hele wereld lockdowns werden ingevoerd, wordt Tenet gezien als belangrijke testcase voor de filmindustrie richting de komende periode.

Warner Bros.: “Marathon, geen sprint”

Warner Bros. Pictures Grouop verklaart in een statement erg tevreden te zijn met het resultaat to nu toe. “De internationale start is fantastisch “, stelt voorzitter Toby Emmerich, die zeer blij is dat bezoekers wereldwijd de kans krijgen Tenet te zien. Hij bedankt partners over de hele wereld voor het veilig aanbieden van de film, rekening houdend met de regels voor social distancing.

John David Washington & Robert Pattinson in Tenet (2020) van regisseur Christopher Nolan. Foto: Warner Bros. Pictures.

Emmerich voegt eraan toe dat men zich met Tenet op de lange termijn richt. “Gezien de nooit eerder vertoonde omstandigheden van deze wereldwijde release, weten we dat we een marathon rennen en geen sprint.”

Release Verenigde Staten

De volgende grote stap voor Tenet is de gelimiteerde uitgave in de Verenigde Staten. De film draait daar – in staten en steden waar het is toegestaan – vanaf donderdag 3 september in de bioscoop.

Vergelijking met Dunkirk

Dunkirk (2017), de vorige film van Nolan, bracht in totaal €440 miljoen op, met een budget van bijna 84 miljoen. Het budget van Tenet ligt flink hoger, op ongeveer €183 miljoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag is een belangrijke dag voor de #filmindustrie. #Tenet van topregisseur #ChristopherNolan komt in de #bioscoop, in #Nederland en een aantal andere landen, eerder dan in de VS. De inhoudelijke verwachtingen zijn groot, maar als eerste blockbuster die uitkomt sinds lange tijd wordt Tenet ook een belangrijke testcase voor een industrie die in zwaar weer verkeert. Nederlandse bioscopen zagen dit jaar hun bezoekersaantallen met 50% teruglopen vanwege de #coronacrisis. Een succesvolle release van Tenet kan het begin zijn van betere tijden. #JohnDavidWashington speelt de hoofdrol. Zijn karakter moet, gewapend met het mysterieuze woord Tenet, de wereld zien te redden. Ook #RobertPattinson en #ElizabethDebicki zijn in deze film te bewonderen. 📷 Warner Bros. Pictures.

Een bericht gedeeld door Hollywoodnieuws (@hollywoodnieuws) op

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie