Streamingdienst Disney begin 2020 naar Nederland, Amerikaanse prijs $7
De Disney streamingdienst Disney+ lanceert op 12 november 2019 in de Verenigde Staten en gaat $7 per maand, of $70 per jaar kosten. Begin 2020 komt de streaming service o.a. naar West-Europa en dus ook Nederland.

Zo gaat Disney+ eruit zien.

Overzicht aanbod content Disney Plus

Plannen voor het langverwachte Disney+ werden donderdag tijdens de zogeheten Investor Day uitgebreid gepresenteerd op Stage 2 van de Disney Burbank Campus (Californië), waar in het verleden Mary Poppins nog deels werd opgenomen. Onder andere CEO Bob Iger verscheen daar op het podium.

Alle Marvel-figuren

Bij de lancering zal direct een flinke hoeveelheid content uit het archief van Disney beschikbaar zijn, waaronder: 18 Pixar films, alle films van Star Wars, films van Walt Disney Animation Studios: 13 getekende animatiefilms (onder andere The Lion King en Beauty and the Beast) en ook moderner werk als Frozen en Moana, films van Marvel Studios zoals Black Panther en Captain Marvel, 100 Disney Channel originele films, alle afleveringen van de Simpsons (bijna 700) en honderden uren beeldmateriaal van National Geographic.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Disney (@disney) op

Daarnaast zal op Disney+ nieuwe, originele content te zien zijn. Drie nieuwe Marvelseries die werden aangekondigd zijn The Falcon and the Winter Soldier (met Anthony Mackie en Sebastian Stan die hun rollen uit de films opnieuw vertolken), WandaVision (Elizabeth Olsen keert terug als Wanda Maximoff en Paul Bettany als Vision) en ‘Marvel’s What if?’, een animatieserie waarin bekende gebeurtenissen uit de comics op hun kop worden gekeerd. Ook werd aangekondigd dat er een Phineas en Pherb-film zal verschijnen.

Eerder werd er al flink wat andere originele content aangekondigd, waaronder een live action remake van de animatieklassieker Lady and the Tramp (Nederlands: Lady en de Vagebond), een serie rondom Marvelkarakter Loki met acteur Tom Hiddleston die terugkeert in de rol, de eerste live action Star Wars-serie The Mandalorian, het nieuwe seizoen van Star Wars: The Clone Wars en High School Musical de serie.

De mooiste Marvel T-shirts

 

‘Winstgevend in 2024’

De aankondiging van Disney Plus is voor Disney een belangrijke stap in een (prijzige) strategie die het bedrijf de afgelopen jaren heeft ingezet. Het bedrijf heeft tot nu toe vooral geïnvesteerd om de bibliotheek op te kunnen bouwen die nodig was om de concurrentie met andere streamingdiensten als Netflix aan te kunnen gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Disney (@disney) op

In 2012 werden Lucasfilm Ltd. en de Star Wars-franchise al voor 4 miljard overgenomen en later volgde de mega-overname van 21st Century Fox voor 71 miljard dollar. Het nemen van meerderheidsbelangen in streamingdienst Hulu en BAMTech, een bedrijf gespecialiseerd in streaming software, maakten ook onderdeel uit van de strategie die moest leiden tot Disney+. Bovendien betekende het terugtrekken van Disneycontent op Netflix een verlies van $150 miljoen aan licentie-inkomsten. Investeringen in originele content zullen in 2020 meer dan 1 miljard bedragen.

In de eerstkomende jaren verwacht Disney dat haar nieuwe streamingdienst nog meer kost dan oplevert, maar dat moet zich vanaf 2024 terug gaan betalen. Het bedrijf verwacht dat Disney+ in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees heeft, en dan voor het eerst winstgevend gaat zijn.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie