Star Wars Episode IX heet The Rise of Skywalker: bekijk de eerste trailer
Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker, dat is de naam van de eerstvolgende Star Wars-film. De titel werd bekendgemaakt tijdens Star Wars Celebration in Chicago. Daar werd ook de eerste trailer vrijgegeven, die je hieronder kunt bekijken.

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker.

Trailer Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker

Episode IX is het derde en laatste deel uit de huidige trilogie. Het is de opvolger van Episode VII: The Force Awakens (2015) en Episode VIII: The Last Jedi (2017). De nieuwste Star Wars verschijnt op 18 december in de Nederlandse bioscopen. Tot de cast behoren Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Mark Hamill (Luke Skywalker, vermoedelijk als Force geest), Carrie Fisher (archiefmateriaal), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Oscar Isaac (Poe) Anthony Daniels (C-3PO, hij is de enige acteur die in alle 9 ‘hoofdfilms’ een rol heeft) en Billy Dee Williams (Lando Calrissian).

Emperor Palpapatine keert terug

De trailer toont onder andere een stuk van de neergestorte Death Star. Rey staart ernaar en dan horen we de kakelende lach van Emperor Palpatine. De slechterik uit de eerste zes films gaat terugkeren, want direct na het tonen van de trailer in Chicago verscheen acteur Ian McDiarmid op het podium, die het karakter vertolkte. Na veel gejoel en gejuich zei hij, in de stem van het karakter, “Roll it again”, waarna de trailer nogmaals werd getoond.

Een belangrijke quote in de trailer is “No one’s every really gone.” Aan het einde van The Last Jedi stelde Luke Skywalker hiermee zijn zus Leia gerust. Nu lijken het dus woorden van waarschuwing over een terugkerend kwaad.

Regisseur J.J. Abrams gaf tijdens de presentatie in Chicago aan dat de film zich momenteel in de montage-fase bevindt. Hij kwam ook te spreken over hoe om is gegaan met het overlijden van Carrie Fisher. “We hielden allemaal van haar. Het was onmogelijk om haar te vervangen.” Een recast of gebruik van CGI was geen optie voor Abrams, maar uiteindelijk werd ervoor gekozen om bepaalde scenes te herschijven, zodat archiefmateriaal uit The Last Jedi kon worden gebruikt.

Vlnr: Presentator Stephen Colbert, regisseur J.J. Abrams en Producent Kathleen Kennedy tijdens de presentatie rondom Episode IX. Bron: StarWars YouTube.

Tijdens de presentatie werd een aantal foto’s uit The Rise of Skywalker getoond. Ook werd bekendgemaakt dat het karakter van Naomie Ackie, een toevoeging aan de cast, Jannah heet. Zij staat de groep met bekende acteurs uit de eerdere films bij in een avontuur. Verder werd bekend dat het verhaal niet gelijk chronologisch verdergaat op het punt waar The Last Jedi eindigde.

Jannah, het nieuwe karakter, gespeeld door Naomi Ackie. Bron: Star Wars YouTube.

 

Poe en Finn in Episode IX: The Rise of Skywalker. Bron: StarWars YouTube.
Rey (Daisy Ridley) in de nieuwe film. Bron: StarWars YouTube.
Kylo Ren (Adam Driver) in The Rise of Skywalker. Bron: StarWars YouTube.
Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie