Star Trek-acteur: “Misbruikt door Kevin Spacey toen ik 14 was” – Spacey biedt excuses aan
Een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik in Hollywood. Anthony Rapp, momenteel te zien in Netflix-serie Stark Trek: Discovery, beweert op 14-jarige leeftijd te zijn aangerand door House of Cards-acteur Kevin Spacey.

Het incident zou zich hebben afgespeeld in 1986, in een appartement van Spacey in New York. De toen 26-jarige Spacey zou de destijds 14-jarige Rapp na een feestje hebben opgepakt, en in een seksuele positie op hem zijn geklommen.

Rapp verklaart in een interview met Buzzfeed News als enige niet-volwassene op het feest aanwezig te zijn geweest. Hij verveelde zich en ging in de slaapkamer televisie kijken tot na middernacht. Nadat iedereen weg was, zou Spacey zich in beschonken toestand aan hem hebben vergrepen. Rapp weet niet meer hoe lang Spacey op hem lag, en zegt zich uiteindelijk los te hebben gemaakt.

Kevin Spacey reageerde kort na het incident met een statement op Twitter. Daarin verklaart hij zich er niets van te herinneren, maar dat hij Rapp een excuus verschuldigd is als het waar is. Hij wil open en eerlijk met het verhaal omgaan, en dat begint volgens de acteur met zijn eigen gedrag analyseren.

Spacey geeft verder aan in het verleden relaties met mannen en vrouwen te hebben gehad, en nu openlijk als homoseksueel te leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie