Scarlett Johansson speelt transgender man in nieuwe film Rupert Sanders
Actrice Scarlett Johansson (33) gaat de rol van een transgender man vertolken in de nieuwe film van Rupert Sanders, Rub & Tug. Dit meldt The Playlist. Dit is niet de eerste keer dat de twee samenwerken, eerder werkten ze al samen in Ghost in the Shell.

Rub & Tug vertelt het waargebeurde verhaal van Jean Marie Gill (Scarlett Johansson) die in de jaren 70 een massagesalon begint, waar je overigens ook wat seksuele handelingen kunt verwachten. Om zich staande te kunnen houden in de mannenwereld, kleed ze zich mannelijk en knipt ze haar haar kort om als man over te komen. Ze wordt ook liever Mr. Gill genoemd. Dit lijkt eerder om een vrouw te gaan die zich als man verkleed, maar later brachten de producenten naar buiten dat Johanssons rol dat het toch gaat om een transgender iemand.

Succesvolle transgenderrollen

Het is niet de eerste keer dat niet-transgender acteurs en actrices het andere geslacht spelen in een film of serie. Jared Leto won voor zijn transrol in Dallas Buyers Club (2013) een Oscar. Jeffrey Tambor won een Emmy voor het spelen van een vrouw in de serie Transparant (2016). Felicity Huffmans heeft ook al veel prijzen mogen ontvangen voor haar transseksuele rol in Transamerica (2005).

Of dit ook voor Scarlett Johansson gaat gebeuren is nog maar de vraag. Toen bekend werd gemaakt dat zij Mr Gill ging spelen, kreeg ze bakken van kritiek over zich heen. Transgender-actrice Trace Lysette was woedend en schreef op Twitter; “Jullie mogen wel ons spelen, maar wij jullie niet.”

Wanneer Rub & Tug uit komt is nog niet bekend.

Bekijk hier de trailer van Johanssons eerste samenwerking met Sanders in Ghost in the Shell:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie