Scarlett Johansson stopt met Rub & Tug om kritiek transrol
Actrice Scarlett Johansson (33) heeft besloten om uit Rupert Sanders’ film Rub & Tug te stappen. Dat maakte ze in een statement tegen Out magazine bekend. Vooral veel transgenderacteurs en actrices waren niet blij dat Johansson de rol van Dante zou gaan spelen als niet-trans persoon.

Afgelopen vrijdag zei de Avengers-actrice het volgende over haar exit. “Ik heb besloten mijn deelname aan het project op een respectvolle manier in te trekken. Hoewel ik de kans zou hebben gehad om Dante’s verhaal te vertellen, begrijp ik dat velen vinden dat hij door een transgender persoon gespeeld zou moeten worden.”

GLAAD President en CEO Sarah Kate Ellis reageerde ook op Johanssons vertrek uit de film. “Scarlett Johansson’s aankondiging, samen met de transgenderstemmen die zich over deze film uitspraken, zijn game-changers voor de toekomst van transgenders in Hollywood.” “Het is goed dat ze van het project afstapt en dus naar de LGHBT+ community heeft geluisterd”, vindt Emmy-genomineerde producent en regisseur Rhys Ernst (This is me), die zelf transgender is.

Bakken van kritiek

Rub & Tug vertelt het verhaal van een transgender Dante Gill die als man verder gaat in het leven, om zo zijn (haar) massagesalon te kunnen onderhouden in de dominerende mannenwereld. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het moment dat bekend werd gemaakt dat Johansson de rol van de transgender man zou spelen, kreeg ze flink wat kritiek te verduren. Transgender-actrice Trace Lysette schreef op Twitter; “Jullie mogen wel ons spelen, maar wij jullie niet.”

Wie de vervanger voor de rol van Dante Gill gaat worden is nog niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie