Samenvatting Sex Education seizoen 1
Sex Education  is een Netflix-original met Asa Butterfield, Gillian Anderson en Emma Mackey en vertelt het verhaal van Otis (Butterfield) die samen met een vriendin van school (Mackey) seksadvies gaat geven op de middelbare school. Otis’ moeder is sekstherapeut (Anderson), dus een zoon van zo’n iemand moet dat wel kunnen toch? Hij geeft adviezen terwijl hij zelf nog onervaren is in alles wat met seks te maken heeft…

De serie werd veel geprezen doordat het de ongemakken laat zien van seks, in plaats van altijd dat perfecte en mooie wat in de meeste series en films gebeurt. Iedere aflevering begint ook met een tweetal pubers dat de liefde bedrijft (hoe toepasselijk). De serie is een hit en seizoen twee is ook al aangekondigd.

Aflevering 1

Otis en zijn homoseksuele vriend Eric gaan naar de middelbare school. Hij ontmoet daar de excentrieke Maeve. Een domme vriendin van haar, Aime, heeft seksproblemen met haar vriend Adam. Adam moet samenwerken met Otis aan een project en komt erachter dat zijn moeder sekstherapeut is. Otis geeft hem seksadvies met als deal dat hij zijn Eric, die op school Tromboner wordt genoemd, met rust laat en het helpt. Maeve ziet er een business in en ze besluiten geld te vragen voor het advies.Aflevering 2

Otis twijfelt nog over het idee voor hun sekskliniek geven. Een meisje vraagt advies maar Otis schrikt haar af. Eric denkt dat ze het eerst een paar keer gratis aan moeten bieden. Ze gaan naar Aimes feest en daar is het raak; twee schoolgenoten willen hulp van Otis. Otis zijn moeder Jean stalkt haar zoon op het feest en hij wordt boos. Maeve komt erachter dat ze zwanger is en heeft probleem met het betalen van haar huur. Na het “suck a dick” filmpje van Eric kloppen steeds meer mensen aan bij Otis.

Aflevering 3

Otis heeft een natte droom over Maeve en probeert dat voor zijn moeder te verbergen. Maeve gaat naar een abortuskliniek om haar baby weg te laten halen. Otis haalt haar op en leert haar beter kennen. Eric doet auditie voor de muziekband van school. Hij oefent met Lily, een meisje wat te graag seks wil. Vervolgens verkleden ze zich als vrouw, maar worden ze betrapt door Eric’s vader.

Aflevering 4

Otis moet Jackson advies geven om closer met Maeve te worden, het meisje wat hij zelf leuk vindt. Hij probeert slecht advies te geven, maar uiteindelijk wordt Maeve na een hele serenade in de aula Jacksons vriendin. Jane vindt de reparateur van haar badkamer, Jakob, wel interessant.

Aflevering 5

Er gaat een naaktfoto rond van een nog onbekend meisje. Ruby vertelt tegen Maeve dat zij het is en ze wil dat de verspreider van de foto gevonden wordt. Maeve ontmoet haar schoonouders maar vlucht weg. Eric en Otis gaan verkleed naar de film. Otis laat Eric zitten om Maeve te helpen en Eric wordt in elkaar geslagen. Hun vriendschap staat op het spel. Maeve en Otis zoenen bijna.

Aflevering 6

Otis gaat in op Lily’s verzoek voor seks omdat hij zich ervoor schaamt dat hij nog maagd is. Hij krijgt een paniekaanval en zijn moeder komt erbij. Otis en Eric spreken niet tegen elkaar. Eric slaat een andere jongen en wordt tijdelijk geschorst. Maeve’s broer is terug. De dochter van Jane’s klusjesman Jakob vraagt Otis mee uit.

Aflevering 7

Otis en Ola gaan samen naar het schoolbal. Maeve moet ook mee van Jackson, die dronken wordt. Sean, Maeve’s broer, gaat mee naar het bal en verkoopt er drugs. Maeve is jaloers op Ola en vertelt haar hoe onervaren Otis is. Hij wil indruk op haar maken, maar doet dat verkeerd en Ola vertrekt. Eric gaat als vrouw naar het bal en zijn vader is eigenlijk best trots. Otis en hij dansen samen en alles is goed. Jean slaapt met Jakob maar stuurt hem weg. Maeve en Otis krijgen ruzie en stoppen voorlopig even met de business.Aflevering 8

Otis en Maeve worden verdacht van het dealen van drugs op school. De drugs zijn van Sean, hij verkocht ze op het gala. Maeve neemt het voor hem op en dreigt van school te worden getrapt. Jean en Otis hebben ruzie over het boek dat zijn moeder over hem schrijft. Adam en Eric vechten tijdens het opruimen van het muzieklokaal maar Adam zoent Eric en komt dus eigenlijk uit de kast. Adam moet van zijn vader naar een andere school die strenger is voor hem. Ola en Otis zoenen terwijl Maeve net komt aanlopen om de liefde aan Otis te verklaren en zijn trui terug te geven. Jackson en Maeve gaan uit elkaar. Haar broer gaat weg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie