Samenvatting seizoen 1 Narcos: terugblik op alle afleveringen
Dit is een samenvatting van seizoen 1 van Narcos, een Amerikaanse misdaadserie op Netflix. Het eerste seizoen van 10 afleveringen laat de opkomst van de beruchte drugskoning Pablo Escobar zien, gespeeld door Wagner Moura.

Narcos wordt enerzijds verteld vanuit het perspectief van Pablo Escobar zelf, anderzijds via het verhaal van Steve Murphy (Boyd Holbrook), een Amerikaanse DEA-agent (Drug Enforcement Agency) die wordt gestationeerd in Colombia. Hierna volgt een samenvatting per aflevering van het eerste seizoen van Narcos.

Pablo Escobar Wanted Poster

Aflevering 1: Descenso

We zien hoe Escobar voor eerst in aanraking kwam met de cocaïnehandel. Hij was een gevestigde zwarthandelaar in Medellín, een rol waarin hij vrachtwagens vol met illegale goederen (alcohol, sigaretten en huishoudelijke producten) over de grens heen smokkelde.

Enkele jaren na de opkomst van Pablo Escobar, identificeert de CIA ‘Poison’, Escobars belangrijkste sicario (huurmoordenaar). De Chileense drugsfarmaceut Cockroach ontsnapt aan de dood in Colombia. Escobar en zijn neef Gustavo Gaviria sluiten een overeenkomst met Cockroach. Escobar wil niet één, maar minstens vijf kilo cocaïne in autowielen de grens oversmokkelen met een totale waarde van $540K per overtocht.
In Medellín lanceert Escobar zijn eerste laboratorium in Colombia en noemt het ‘The Kitchen’. Hij begint, samen met Cockroach, met het fabriceren van cocaïne in eigen land. Met een vriend van Gustavo, ‘the Lion’, voert Escobar zijn eerste drugssmokkel naar de VS uit.

Plata o Plomo T-shirt

Aflevering 2: The Sword of Simón Bolívar

De communistische radicale groep M-19 gaat achter de narcos aan. Om zijn ‘Robin Hood van de armen’-imago te promoten lanceert Escobar een grote conferentie in Medellín, waar hij geld doneert aan de armste mensen uit de stad.

Een immigratie-officier controleert Murphy’s paspoort en stuurt een kopie naar Poison die, op bevel van Escobar, de Amerikaan bedreigt door zijn huis te betreden en zijn kat te vermoorden en aan de muur te hangen.

Escobar profiteert van de ontvoering van Marta Ochoa door alle grote narcos te verenigen, het begin van het beruchte Medellín-cartel. Escobar vermoordt de meeste van Ivans mannen, hangt ze aan bomen en dreigt hun familieleden te doden als ze Marta niet in veiligheid brengen.

Pablo Escobar T-shirt

Aflevering 3: The Men of Always

Fernando Duque, een advocaat en lobbyist die de partij van de Nieuwe Liberalen vertegenwoordigt, accepteert $300,000 om Escobar aan de minister van Justitie voor te stellen. Het gaat om Lara Bonilla, het hoofd van zijn partij.

De Amerikanen besluiten bewijs over Escobar aan de Colombiaanse overheid te tonen om te voorkomen dat hij een congreslid wordt. Murphy en zijn partner Javier Peña (Pedro Pascal) krijgen de negatieven in handen van de foto uit het politiedossier gemaakt van Escobar in 1976. De foto wordt aan Lara gegeven, die Escobar vervolgens beschuldigt van het liegen over zijn criminele verleden. In een persconferentie geeft Escobar Lara 24 uur om bewijs te leveren van zijn beschuldigingen. De minister geeft als bewijs dat 6 van de 9 grootste Colombiaanse voetbalteams in bezit zijn van Narcos.

Voor zijn eigen veiligheid wordt Lara benoemd als Colombiaanse ambassadeur in Tsjecho-Slowakije, maar hij wordt vermoord op weg naar het vliegveld op de dag dat Escobar zijn ontslag indient als congreslid.

Aflevering 4: The Palace in Flames

Escobar wordt aangeklaagd voor de moord op minister Lara Bonilla. Hij ontvlucht zijn Hacienda Napoles en verbrandt belangrijke documenten. Tussen de asresten vindt Murphy een deels verbrand document dat hem leidt naar Escobars nummer 1 boekhouder: Blackbeard.

Seal bekent dat Escobar banden had met het communistische Nicaragua, wat ertoe leidt dat de DEA steun krijgt vanuit Washington met Reagan aan het hoofd, die communisten ziet als de grootste vijanden van de VS. Escobar moet  alle bewijs tegen hem vernietigen. Hij beveelt daarom Ivan van M-19 het Paleis van Justitie te verbranden, wat leidt tot de dood van de helft van alle Colombiaanse rechters van het Hooggerechtshof.

Pablo Escobar Telefoonhoesje

Aflevering 5: There Will Be a Future

Escobar biedt aan Colombia’s nationale schuld af te lossen in ruil voor amnestie, maar de overheid weigert dit. Escobar beveelt de moord op Luis Carlos Galan, de presidentskandidaat die voor uitlevering van drugscriminelen aan de Verenigde Staten is.

Na Galans dood accepteert César Gaviria het gevaarlijke aanbod om hem als presidentskandidaat op te volgen. Escobars sicarios beginnen iedereen te vermoorden die hem tegenspreekt en de uitlevering ondersteunt: rechters, politici en journalisten. Horacio Carrillo wordt aangenomen om een speciaal team te leiden, het Search Bloc, voor de jacht op narcos. Carrillo ontsnapt later aan de dood na $6 miljoen omkoopgeld te hebben geweigerd van Escobar.

Aflevering 6: Explosivos

Presidentskandidaat Gaviaria is het doelwit van Escobars moordenaars. Het plan is om hem op te blazen tijdens een vlucht in een vliegtuig. Hij wordt ternauwernood gered door een waarschuwing van de DEA. Met behulp van een explosieven-expert van de terroristische organisatie ETA slagen Escobars mannen er evengoed in om het vliegtuig neer te halen. Alle 107 passagiers komen daarbij om. De Colombiaanse bevolking is woedend over het buitensporige geweld.

Aflevering 7: You Will Cry Tears of Blood

Escobar ontvoert journaliste Diana Turbay, de dochter van ex-president Julio César Turbay. Escobar gebruikt haar als politiek onderhandelingsmiddel tegen de uitleveringsplannen van de president, maar ook om een vredesverdrag te onderhandelen tussen het Medellín-cartel en de overheid.
De overheid doet een laatste poging om Escobar te pakken te krijgen, maar vermoordt per ongeluk Diana Turbay. Escobar wort alsnog hard getroffen wanneer zijn neef Gustavo Gaviria op een brute manier vermoordt wordt door het Search Bloc.

Aflevering 8: La Gran Mentira

Escobar eist een contitutioneel referendum om uitlevering af te schaffen en om zijn eigen gevangenis te bouwen. Iemand heeft een auto voor het safe house van Escobar laten booby-trappen. De explosie zorgt ervoor dat zijn dochter Manuela gehoorschade lijdt.

Na via Valeria Velez achter vijandige plannen van het Cali-kartel te zijn gekomen, plant Escobar een inval bij Pacho Herrera en zijn mannen terwijl ze aan het voetballen zijn. Veertien mannen komen om, maar Herrera overleeft de aanslag.
Een CIA-vliegtuig vindt Poison. Murphy valt samen met het Search Bloc de plek binnen waar hij zich bevindt en vermoorden hem en al zijn mannen.

Aflevering 9: La Catedral

Zodra er geruchten de ronde doen dat Escobar zijn partners Gerardo en Fernando heeft vermoord in La Catedral, gaat de overheid deze informatie gebruiken om Escobar ervan te overtuigen dat het beter is om naar de gevangenis van Bogota te gaan. Escobar weet dat zodra hij in handen valt van de overheid, hij zal worden uitgeleverd aan de V.S.
Sandoval, vice-minister van Justitie, besluit de gevangenis te betreden om Escobar eruit te escorteren. President Gaviria, die klaar is met Escobars aanhoudende eisen, regelt een team van speciale strijdkrachten dat naar de gevangenis gestuurd wordt om Escobar en zijn mannen te vermoorden. Het team weet binnen te komen en Sandoval is gered en in veilige handen, maar Escobar weet ternauwernood La Catedral te ontsnappen.

Aflevering 10: Despegue

In de laatste aflevering van het eerste seizoen is Pablo op de vlucht. Na een gedetailleerde blik in het leven van Pablo Escobar de machtige drugsbaas, zal seizoen twee zich richten op de achtervolging, het verval en uiteindelijk de onvermijdelijke dood van de beruchte crimineel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie