Samenvatting Game of Thrones seizoen 7
Dit is de samenvatting van seizoen 7 van Game of Thrones. In dit een-na-laatste seizoen moeten de verschillende legers een alliantie met elkaar aan gaan om het leger van de White Walkers te stoppen. En niet iedereen is daar altijd even eerlijk in.

Lees hier de samenvatting van Game of Thrones seizoen 1, seizoen 2seizoen 3, seizoen 4, seizoen 5 en seizoen 6.

Aflevering 1: Dragonstone

Arya vergiftigd en vermoord iedere Frey die verantwoordelijk is voor de Red Wedding. Cersei weigert een huwelijk van Euron Greyjoy nadat ze hem om een bondgenootschap vroeg. Hij biedt haar nog zijn Iron Fleet aan. Thoros laat Sandor Clegane tijdens hun tocht naar het Noorden een visioen zien in het vuur. Het visoen heeft te maken met een kasteel waar ‘de doden langs marcheren’.

In The Citadel is Sam bezig met zijn training als hij in de bibliotheek leest dat dat de troon van de Targaryens in Westeros, Dragonstone, gebouwd is op drakenglas. Met drakenglas kunnen de White Walkers verslagen worden. Jorah is ook in The Citadel, alleen zit hij in quarantaine. Daenerys komt aan in Dragonstone samen met Tyrion. Bran en Meera komen bij De Muur en worden binnengelaten door Eddison.

Aflevering 2: Stormborn

Melisandre komt aan in Dragonstone en vertelt Daenerys over de profetie tussen haar en Jon. Voordat ze vertrekken uit Grey Worm zijn liefde voor Missandei. De Iron Fleet van Euron valt het leger van Yara aan. Yara, Ellaeria en Tyene worden gevangen genomen en de andere twee Sand Snakes worden gedood.

Ondanks de waarschuwing van Sansa, ontmoet Jon Daenerys. Hij wil haar steun voor de oorlog tegen de White Walkers. Ze besluit King’s landing nog niet aan te vallen. Sam probeert Jorah stiekem te genezen van de ziekte greyscale. Arya ontmoet Hot Pie, die haar vertelt dat Jon de King of the North is. Ze keert terug naar Winterfell en ziet haar direwolf Nymeria weer.

Cersei werft verschillende Lords voor steun voor de oorlog. Qyburn laat haar een speciale kruisboog zien die draken kan doden.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!Aflevering 3: The Queen’s Justice

Jon en Davos komen aan in Dragonstone om hulp te vragen aan Daenerys voor de strijd tegen het leger van de White Walkers. Daenerys wil dat Jon buigt voor haar, maar dat doet hij niet. Uiteindelijk geeft ze Jon toegang tot het drakenglas. Nadat Euron terug keert in King’s Landing, geeft hij Ellaria en Tyene als een geschenk aan Cersei. Cersei vermoord Tyene op dezelfde manier als Ellaria dat bij haar dochter Myrcella deed. Ze belooft Euron toch met hem te trouwen na de oorlog.

Daenerys verovert met Grey Worm en de Unsullied Casterly Rock. Eurons vloot vernietigt de schepen van de Unsullied. De Lannisters nemen Highgarden in. Jaime moet Olenna Tyrell vergiftigen na de slag op Highgarden. Voordat ze het inneemt, bekent Olenna de moord op Joffrey. Ze wil dat Jaime dit aan Cersei vertelt.

Bran en Meera komen aan in Winterfell. Bran probeert zijn krachten aan Sansa uit te leggen. In Oldtown weet Sam Jorah te genezen en wil hij zo snel mogelijk naar Daenerys.

Aflevering 4: The Spoils of War

Arya is weer in Winterfell en ziet eindelijk Sansa en Bran weer. Meera keert terug naar haar familie. Petyr geeft de dolk van Valeryaans staal aan Bran die het op zijn beurt weer aan Arya geeft.

Jon en Daenerys gaan naar de drakenglasmijn. Ze komt erachter dat de Lannisters Casterly Rock als afleidingsmanoeuvre gebruikt om Highgarden in te nemen. Daenerys vliegt met Drogon en de Dothraki naar Jaime en Born die de buit aan het inladen zijn. Ze vallen hen aan en de draak zet alles in lichterlaaie. Drogon raakt gewond door het wapen dat Qyburn ontworpen had. Jaime wordt geraakt door het vuur en Bronn duwt hem het water in. Ze zakken allebei naar de bodem. En dat terwijl Cersei de Iron Bank belooft haar schulden af te lossen met het geld uit Highgarden.

Game of Thrones ketting.

Aflevering 5: Eastwatch

Daenerys dwingt de gevangen genomen mensen naar haar aanval voor haar te buigen. Iedereen doet dat, op Randyll en Dickon na. Zij worden levend verbrand. Jorah keert terug bij Daenerys. Sam ontvlucht de Citadel samen met Gilly en de baby. Maester Wolkan waarschuwt Jon voor het Dodenleger. Hij besluit zich achter The Wall te begeven om zo een White Walker te vangen. Hij wil deze aan Cersei geven om een tijdelijk bondgenootschap te vormen. Jon, Jorah, Gendry, Sandor, Beric, Thoros en Davos gaan verder achter De Muur.

Jaime en Bronn hebben de veldslag overleefd en keren terug naar King’s Landing. Cersei vertelt Jaime dat ze zwanger is. Davos smokkelt Tyrion het rijk binnen en biedt Jaime een wapenstilstand aan. Davos vindt Gendry in King’s Landing en neemt hem mee naar Dragonstone.

Aflevering 6: Beyond the Wall

Achter De Muur vangt Jons groep een Wight. Net als ze willen vertrekken valt het Dodenleger aan. Thoros overlijdt tijdens de aanval. Jon heeft ervoor gezorgd dat Gendrey een raaf stuurde naar Daenerys over de aanval. Ze komt hen helpen en de draken verbranden de Wights. De Night King gooit een speer van ijs naar de draak Viserion en dood hem. Jon zegt tegen de groep dat ze moeten gaan en hij blijft beneden vechten terwijl de rest op de ruggen van de draken mee gaat.

Jon overleeft dit bijna niet, maar wordt door Benjen gered waardoor hij kan vluchten. Daenerys gelooft nu in de dreiging van de Night King. Jon bewijst zijn loyaliteit en noemt haar ‘my queen’ en Daenerys gaat hem helpen het Dodenleger te verslaan. De Night King laat de draak Viserion opstaan uit de dood, waar hij nu bij zijn leger hoort.

In Winterfell vindt Sansa Arya’s tas met gezichten. Arya vindt Sansa’s brief aan Robb over Joffrey. Brienne moet in Sansa’s plaats naar King’s Landing.

Aflevering 7: The Dragon and The Wolf

Daenerys, Jon, Tyrion en de rest gaan naar King’s Landing om de Wight aan Cersei te laten zien. Na wat discussie gaat ze toch voor de alliantie. Later vertelt ze tegen Jaime dat ze loog. Ze gaat haar legeer niet naar het Noorden sturen, maar wil The Golden Company van Braavos gebruiken om Westeros te krijgen. Jaime walgt van haar en sluit zich bij Daenerys en Jon aan. Tyrion ziet dat Cersei zwanger is.

Game of Thrones muziekdoos.

In Winterfell probeert Littlefinger Sansa ervan te overtuigen dat Arya haar wil doden om Lady of Winterfell te worden. Ze luistert niet naar hem, want ze denkt juist dat hij haar macht wil en niet Arya. Ze beveelt Arya om hem te doden. Sam is terug. Via Bran komt hij erachter dat Jon een Targaryen is met de naam Aegon. Hij is dus een erfgenaam van de Iron Throne. Hij is namelijk de zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark. Onderweg naar het Noorden hebben Jon en Daenerys seks. Bran ziet via een visioen dat het Dodenleger De Muur heeft platgebrand en onderweg is naar het Zuiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie