Samenvatting Dark seizoen 2
Dit is de samenvatting van Dark seizoen 2. Het tweede seizoen van deze Duitse Netflix serie is wat korter dan het vorige seizoen: dat bestond uit tien afleveringen, dit keer zijn het er acht. In dit seizoen komt Jonas meer te weten over het tijdreizen en zijn rol daarin. In zijn jaar begint namelijk een apocalyps.

Lees hier de samenvatting van Dark seizoen 1.

Aflevering 1: Begin en einde

2053:
De volwassen dove Elisabeth is de leider van een groep overlevenden geworden. Jonas zit vast in 2053 en wil de apocalyps, die eind juni in 2020 gaat gebeuren, stoppen. Elisabeth verbiedt iedereen naar de kernfabriek, ook wel de Dead Zone genoemd, te gaan. Doen ze dat wel, dan worden ze gedood. Jonas negeert haar en gaat naar binnen en vindt een zwevende zwarte massa in de reactor.

2020:
Het is zes dagen voor de apocalyps. Helge, Jonas, Ulrich en de kinderen van vorig seizoen zijn nog steeds vermist, dus krijgt Charlotte hulp van buiten: agent Clausen. De oudere Jonas maakt bekend aan Hannah dat hij haar oudere zoon is. Martha maakt het uit met Bartosz. Katharina is de wanhoop nabij en besluit de grot in te gaan. Aleksander laat een paar mannen een vrachtwagen vol radioactief afval naar binnen brengen.

1921:
Een jonge Noah en een andere man zijn bezig om een deur te maken in de grot. Noah vermoordt de andere man omdat hij niet meer zou geloven in wat ze gaan doen. De oudere Noah helpt de jongere Noah als lid van een tijdreizigers groep Sic Mundus. De aparte man Adam is hun leider. Hij vraagt Noah de ontbrekende pagina’s van de oudere Claudia’s dagboek te vinden als voorbereiding op de apocalyps op 27 juni 2020.

Aflevering 2: Donkere materie

2053:
Jonas vindt in de reactor opnames van Claudia die vertelt over een onderdeel van de zwarte massa dat dient als portaal, de God Particle. Hij moet brandstof hebben om die te activeren en steelt deze, maar wordt betrapt door Elisabeth. Ze hangt hem op als straf voor het betreden van de fabriek, maar besluit hem op het laatste moment toch alleen op te sluiten. Haar tolk Silja snapt de beweegredenen van Elisabeth niet en besluit Jonas te bevrijden en terug te brengen naar de fabriek. Jonas stapt in de zwarte massa en verdwijnt.

2020:
Vijf dagen voor de apocalyps neemt de volwassen Jonas Hannah mee naar de grot en gaan ze naar het jaar 1987. Daar zien ze Mikkel in Ines’ huis. Clausen en Charlotte gaan in het heden langs Regina om haar te vragen over de vreemdeling en zijn achtergelaten spullen. Charlotte vindt daarin het tijdreisboek van Tannhaus. Zij is door hem opgevoed, maar begint te twijfelen over haar afkomst.

1987:
De oude Claudia gaat langs haar jongere zelf om te vertellen over het tijdreizen. Politiechef Egon is met pensioen en lijdt aan kanker. De zaak van de dode kinderen in 1953 blijft hem bezig houden. Hij gaat langs Helge en daarna langs de oude Ulrich in een psychiatrische inrichting. Hij zit daar omdat hij onterecht de schuld kreeg van de moorden. Mikkel leeft inmiddels als Michael verder bij Ines.

Aflevering 3: Spoken

1987:
Egon gaat weer langs Ulrich, die hem vertelt over zijn ware identiteit. Egon herinnert zich dat Mikkel hem vertelde wie zijn vader was toen hij werd gevonden. Later gaat Egon terug naar Ulrich en laat hij hem een foto van Mikkel zien. Hij valt Egon aan en wordt opgesloten. Claudia gaat langs Helge en gebruikt de tijdmachine om naar 2020 te gaan. Ze vindt de zieke Regina bij haar thuis.

1954:
Doris, de vrouw van Egon, gaat vreemd met Agnes. Agnes ontmoet de oudere Claudia en gaat later naar haar broer, Noah. Ze vertelt hem waar de ontbrekende pagina’s van Claudia’s dagboek zijn, om zo weer lid te worden van Sic Mundus. De jonge Helge komt na zeven maanden vermist te zijn Winden binnen gelopen. Al die tijd heeft hij met Noah een tijdmachine gebouwd. Hij weigert met iemand anders behalve hem te praten. Na een bezoek aan haar vader, komt Claudia Noah tegen in het bos en vermoord hij haar. Hij krijgt de pagina’s van het dagboek in zijn bezit, maar is zo geschokt door wat hij leest dat hij tegen Adam liegt over het vinden van de pagina’s.

Aflevering 4: De reizigers

2053:
Silja gaat uit de Dead Zone, maar wordt opgewacht door een gewapende Elisabeth. Silja is boos dat Elisabeth haar niks vertelt over de Dead Zone, terwijl ze er wel iets van weet.

2020:
Clausen gaat langs Aleksander, die hem zijn jongensnaam vertelt: Köhler. De volwassen Jonas, Hannah, Charlotte en Peter gaan naar Helge’s bunker om Katharina meer te vertellen over het tijdreizen. Ze vertrouwt het niet, maar gaat naar school om klassenfoto’s te vinden van 1987. Daarop ziet ze Mikkel staan. De 1987 Claudia komt erachter dat haar vader Egon is overleden en reist terug naar haar eigen tijd. Martha, Magnus, Franziska en Elisabeth gaan naar de grot, waarin ze Bartosz vinden met de tijdmachine. Ze nemen het apparaat mee en laten hem vastgebonden achter.

1921:
Jonas’ wonden na het tijdreizen worden verzorgd door de inwoners van het Winden van 1921. Hij wil weer terug naar 2020, maar dat kan niet omdat het portaal in dit jaar nog gebouwd moet worden. Jonas komt een jongere Noah en zijn zus Agnes tegen. De jonge Noah neemt hem mee naar een kerk waar de volwassen Noah hem meeneemt naar Adam. Adam blijkt de oude versie van Jonas te zijn.

Aflevering 5: Verloren en gevonden

2020:
Katharina probeert haar kinderen te vertellen over het tijdreizen, maar die doen alsof ze gek is. Franziska, Elisabeth en de Nielsen kinderen gaan terug naar de grot, waar Bartosz uitlegt dat de machine bedoelt is voor tijdreizen. Hij neemt ze mee naar 1987. De volwassen Jonas laat een ketting achter voor Martha in haar huis. Hij gaat daarna naar Charlotte. Zij is erachter gekomen dat Tannhaus niet haar echte opa is en dat ze de identiteit van haar ouders niet weet. Ze onderzoekt haar opa’s werkplaats, waar Noah later naar toe gaat. Hij vertelt haar dat hij haar vader is.

1987:
Ulrich ontsnapt uit de inrichting en gaat naar het Kahnwald huis waar Mikkel is. Hij komt erachter dat de oude man zijn vader is. Ulrich wil hem meenemen naar de grot, maar wordt gestopt door de politie en teruggebracht naar zijn inrichting. Claudia probeert intussen op alle manieren de dood van haar vader te voorkomen en wil dat ze bij hem gaat wonen.

1921:
Adam vertelt zijn jongere zelf over een wormgat dat het verleden kan veranderen. Hij laat hem de God Particle zien. Daarmee kan hij naar ieder moment terugreizen. Jonas gaat terug naar de dag voordat zijn vader zelfmoord pleegde.

Aflevering 6: Een eindeloze cyclus

2019:
De 2019 Jonas gaat met Martha, Bartosz en Magnus naar een meer. Als hij weg is, gaat de 2020 Jonas bij Martha zitten. Later gaat de 2019 Jonas naar een feest van de Nielsens, waar hij seks heeft met Martha. Hannah start haar affaire met Ulrich. Aleksander is bang dat zijn verleden hem inhaalt.

Michael heeft een ontmoeting met zijn jongere zelf, Mikkel. De 2020 Jonas probeert zijn vader ervan te overtuigen geen zelfmoord te plegen. Michael legt hij dat hij het niet wil doen, omdat Jonas degene was die Mikkel naar het portaal bracht. Jonas laat zijn vader zijn eigen afscheidsbrief lezen. Michael denkt dat Jonas hier naar toe moest gaan om te vertellen dat hij juist wel zelfmoord moest plegen. De oudere Claudia komt langs en zegt tegen hen dat Michael juist in 2019 dood moet gaan zodat Mikkel als kind in de tijd terug kan reizen. Jonas weet nu dat zijn rol in het tijdreisgebeuren groter is dan gedacht.

1921:
De oudere versies van Magnus en Franziska, die lid zijn van Sic Mundus, vertellen hun zorgen aan Adam.

Aflevering 7: De Witte Duivel

2020:
Katharina laat Martha de volwassen Jonas ontmoeten en vertelt haar dat hij haar neef is. Clausen vertelt Aleksander dat zijn broer in 1986 verdween, die heette Aleksander Köhler. Hij laat hem een briefje zien waarop staat dat de antwoorden voor zijn broers verdwijning in Winden zijn.

1987:
Egon vraagt zich af waarom Ulrich weer naar de grot ging. Claudia zegt dat er niks is. Hij komt erachter dat zijn dochter weet van het bestaan van tijdreizen en de grot daarvoor gebruikt. Egon wil een telefoon pakken, maar Claudia probeert hem tegen te houden. Hij valt op zijn hoofd. De stervende Egon vertelt haar dat ze de Witte Duivel is. De 2020 Jonas keert terug in deze tijd en gaat langs Claudia en vertelt haar dat ze dit ongelukje terug kan draaien.

1954:
Hannah reist naar dit jaar en gaat langs de opgesloten Ulrich. Ze vertelt de politie dat zij Katharina is, zijn vrouw. Ze vraagt hem of hij voor haar zou kiezen of de echte Katharina. Ulrich zegt dat hij voor haar gaat als ze hem helpt te ontsnappen. Ze gelooft hem niet en gaat weg. De jongere Egon vindt de doodgeschoten Claudia, die vol zit met radioactieve straling. Iedereen denkt dat zij Helge moet hebben ontvoerd, maar Helge zegt dat Hij zei dat zij de Witte Duivel is.

Aflevering 8: Einde en begin

1921:
Noah vertelt Adam dat hij de pagina’s heeft gevonden en probeert hem te vermoorden met een pistool, dat niet afvuurt. Adam vertelt hem dat Elisabeth zijn vrouw wordt en dus de moeder van Charlotte. Magnus, Franziska en Agnes komen aan en Agnes vuurt Noah’s wapen af om Adam te doden. Magnus en Franziska zetten de tijdmachine aan, net zoals Elisabeth in 2053. De apocalyps in 2020 begint.

2020:
De 1987 Claudia loopt met Jonas door de grotten en hij vertelt haar dat haar oudere zelf hem heeft geleerd de wereld te redden, terwijl Adam die wil vernietigen. Ze zetten samen de tijdmachine aan, waardoor de toekomst en het heden worden verbonden. Katharina opent de Sic Mundus deur in de grot waardoor er een portaal ontstaat tussen de oudere Elisabeth en Charlotte.

Charlotte komt erachter dat Aleksander radioactief afval in de fabriek heeft gebracht. Clausen is ondertussen bezig die vaten met afval te openen. De oudere Jonas krijgt een bezoekje van de jongere Noah die hem een brief van Martha geeft. De jonge Jonas en Martha zien elkaar weer, maar worden onderbroken door Adam die Martha neerschiet. Tijdens de apocalyps ontmoet de jonge Jonas een andere Martha met een alternatieve tijdmachine die zegt dat ze uit een andere wereld komt.

Bekijk hier de trailer van seizoen 2 van Dark:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie