Dit weten we over Riverdale seizoen 5
De laatste aflevering van dit vierde seizoen van Riverdale staat inmiddels op Netflix. Het eindigde niet zoals de schrijvers van de serie hadden bedacht, want door het corona-virus kwamen de opnames van de laatste paar afleveringen stil te liggen. Het gedoe rondom de Stonies is voorbij, maar één mysterie is hierdoor nog niet opgelost. Dit weten we en kun je verwachten van Riverdale seizoen 5:

Lees hier de samenvattingen van de speciale eerste aflevering, het eerste en tweede deel van dit vierde seizoen van Riverdale.

Het vijfde seizoen wordt volgens Skeet Ulrich heel anders dan de andere seizoenen. Het plan is dat er een sprong in de tijd wordt gemaakt van ongeveer vijf jaar. Dat is niet heel verrassend, want in seizoen 4 is al te zien dat Archie, Veronica, Jughead en Betty zich klaar maken voor een toekomst na Riverdale: ze willen gaan studeren. Iedereen gaat ook nog eens ergens anders heen.

Ook worden de drie laatste afleveringen die dit seizoen nog misten, bij dit vijfde seizoen getrokken. Of het verhaal van die afleveringen veranderd wordt, is nog onbekend. Er staan nog wat verhaallijnen open van dit seizoen, dus hoe dit gecombineerd wordt met de vijfjarige tijdsprong is onduidelijk.

Videobanden

Één mysterie in het stadje Riverdale is nog niet opgelost. Wie maakt die videobanden en een nog belangrijkere vraag: waarom? De negentiende aflevering van seizoen 4 eindigde namelijk met een enge videoband: mensen verkleed als de vriendengroep vermoorden iemand verkleed als Mr. Honey die vastgebonden zit op een stoel. Na tientallen messteken draait de groep zich om en kijken ze met een schuin hoofd de camera in.

Deze gebeurtenis is in het echt niet gebeurd, terwijl dat bij de andere recreaties wel zo was. De maker van de videobanden heeft het sowieso gemunt op de vriendengroep, helemaal na deze laatste videoband. Maar wie deze persoon is…

Rumoorlog

Veronica bestormde de rummarkt met haar eigen rum gemaakt van de Maple Syrup van Cheryls familie. Een concurrent, de Malloy’s, pikten dat niet en haalden hun geheime club overhoop. Veronica’s vader ging op zijn manier verhaal halen, namelijk door één van de leden in elkaar te slaan. Later schiet hij er ook nog een neer.

Hiram is nu de partner van Veronica’s rumbusiness, die haar vader toch weer volledig vertrouwd. Deze ‘rumoorlog’ met de Malloy’s kan nog wel eens een staartje krijgen in het komende seizoen.

Afscheid FP en Hermoine

Één ding wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Skeet Ulirch en Marisol Nichols niet meer terugkeren als FP Jones en Hermoine Lodge. Seizoen 4 is dus het laatste seizoen voor beide karakters. Door het plotse einde van dit seizoen is het afscheid niet helemaal gegaan zoals van tevoren gedacht was.

De acteurs maakten in februari al bekend afscheid te nemen van de serie en een nieuw hoofdstuk in hun acteercarrière in te gaan. Ze zijn dankbaar voor hun tijd bij de serie, zowel de hoogtepunten als de dieptepunten.

Seizoen 5 van Riverdale zou oorspronkelijk rond oktober 2020 uitkomen. Dat wordt door het corona-virus hoogstwaarschijnlijk een andere datum, maar die is nog niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie