Regisseursduo Han Solo-film halverwege opnames ontslagen
Regisseurs Phil Lord en Chris Miller zijn door Lucasfilm van de nog ongetitelde Han Solo-film afgehaald. De opnames daarvoor zijn al in volle gang.

Ontslag na cultuurclash

Lord en Miller enerzijds en Lucasfilm anderzijds stellen zich beiden diplomatiek op en geven creatieve verschillen van inzicht aan als reden voor de breuk. Variety denkt echter te weten dat het duo op straat is gezet na een serie van aanvaringen met producer Kathleen Kennedy, die hun creatieve vrijheid aan banden zou hebben gelegd. Een bron geeft aan: “Het was een cultuurclash vanaf dag één. Ze (red: Kennedy) vond zelfs de manieren waarop ze (Lord en Miller) hun sokken opvouwden niet goed.”

Het regisseursduo was aangetrokken voor de Star Wars spin-off over de jongere jaren van Han Solo op basis van hun vlotte, opvallende werk voor The Lego Movie en 21 Jump Street. Volgens Variety stond het duo met hun stijl en visie echter niet alleen lijnrecht tegenover Kennedy, maar ook tegenover executive producer Lawrence Kasdan, al sinds de jaren tachtig werkzaam voor de Star Wars-films. De oude garde lijkt de strijd op de set van de nieuwe te hebben gewonnen.

Nieuwe regisseur

Dit is niet het eerste soortgelijke incident in de laatste jaren voor Star Wars. Voor heropnames van Rogue One, een film onder de regie van Gareth Edwards, werd de meer ervaren schrijver/regisseur Tony Gilroy ingeschakeld.

Dat de regisseur, of in dit geval regisseurs, halverwege de opnames simpelweg worden ontslagen is echter een unicum. Binnenkort zal worden aangekondigd wie het stokje overneemt van Lord en Miller. Ron Howard (regisseerde onder meer The Da Vinci Code) wordt genoemd, maar zeker is dat nog niet. Het lijkt in elk geval wel voor de hand liggend dat er extra opnames zullen worden ingelast.

In een officiële verklaring heeft Disney, eigenaar van de Star Wars-franchise, aangegeven dat de releasedatum van de Han Solo-film nog steeds 25 mei 2018 is.

Plot Han Solo-film

De Han Solo-film draait om de jonge jaren als smokkelaar van het door Harrison Ford beroemd gemaakte karakter. Alden Ehrenreich speelt de titelrol, terwijl ook Woody Harrelson en Emilia Clarke (Daenerys uit Game of Thrones) meespelen.

Phil Lord en Chris Miller in gelukkiger tijden:

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie