Prins Harry & Meghan gaan met Netflix-deal voor hoop en inspiratie – mogelijk focus op klimaat en vrouwenrechten
‘Hoop’ en ‘inspiratie’ zijn de sleutelwoorden voor de content die prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle voor Netflix gaan maken. De graaf en gravin van Sussex, die zich hebben onttrokken aan een hoofdrol in het Britse Koningshuis (Harry is niet langer Zijne Koninklijke hoogheid, maar nog wel van adel), kondigden woensdag een meerjarige deal met de streamingdienst aan.

Volgens industrie-insiders zou de deal met Netflix een waarde vertegenwoordigen van zo’n €125 miljoen euro. Het stel heeft al een goed idee wat ze voor die vergoeding willen gaan maken. De twee hebben een productiemaatschappij opgericht – de naam is nog onbekend – die onder meer documentaires, speelfilms en kinderprogramma’s gaat produceren.

“Content die informeert, inspirerende familieprogramma’s”

Het echtpaar, dat in mei 2019 ouders werd van hun eerste kind Archie, heeft een duidelijke missie voor ogen met de samenwerking. “Onze focus zal liggen op content die informeert, maar tegelijkertijd hoop geeft. Als nieuwe ouders is het voor ons ook belangrijk om inspirerende familieprogramma’s te maken.”
Netflix heeft op het moment zo’n 190 miljoen abonnees wereldwijd. In hun statement stelden Harry & Meghan dan ook te hopen dat: “het ongeëvenaarde bereik ons zal helpen content met impact te delen, die aanzet tot actie.”

Prins Harry & Meghan. Foto gebruikt onder Creative Commons-licentie, Attributie 2.0.

Ted Sarandos, de chief content officer van Netflix, reageerde namens het streamingplatform: “We zijn ontzettend trots dat ze Netflix hebben gekozen als hun creatieve thuis, en zijn enthousiast om met hen verhalen te vertellen die kunnen helpen bij het vergroten van veerkracht, en die tot meer begrip kunnen leiden bij kijkers wereldwijd.”

Mogelijke onderwerpen: Maatschappelijk welzijn, klimaat en vrouwenrechten

Uit de woorden van zowel Harry en Meghan als Sarandos, valt op te maken dat thema’s met een maatschappelijk belang leidend gaan worden in de producties. Hoewel er nog geen details bekend zijn gemaakt, lijkt de kans groot dat hun titels zullen gaan over onderwerpen als maatschappelijk welzijn en klimaat, die ook een belangrijke rol spelen in hun stichting Sussex Royal. Met name Meghan is daarnaast al jaren actief op het gebied van vrouwenrechten en geslachtsgelijkheid.

Huis dichtbij Hollywood

Meghan en Harry kochten recentelijk een huis in het Amerikaanse Santa Barbara, in de buurt van Hollywood, en zitten dus dichtbij de actie als het gaat om producties en contacten. Vorig jaar al begon Meghan een nieuwe samenwerking met Keleigh Thomas Morgan, haar vertegenwoordiger uit haar tijd als actrice. In eerste instantie om te helpen bij de uitbreiding van hun goede doel Sussex Royal naar de Verenigde Staten, maar Morgan zou nu ook een rol spelen in de Netflix-plannen van het stel.

Mocht er acteerwerk nodig zijn voor een titel van de twee op Netflix, dan zou Meghan zelf voor de camera kunnen gaan staan. Voordat zij met Harry trouwde was ze een succesvol actrice, met onder andere een rol in de hitserie Suits. Zij zette haar carrière echter stil, omdat acteren niet te verenigen was met de rol in de koninklijke familie. In het verleden heeft Meghan aangegeven geen plannen te hebben om terug te keren als actrice, maar wellicht liggen de zaken nu anders.
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie