Pathé brengt Black Panther terug in bioscoop – Plus: wat gebeurt er met het geplande vervolg?
Bioscoopketen Pathé gaat de film Black Panther terug in de bioscoop brengen. Dit om Chadwick Boseman te eren. De hoofdrolspeler uit de Marvelfilm overleed vorige week op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Opbrengst naar KWF

“Omdat jullie hebben laten weten Chadwick Bosemans fantastische rol als Black Panther nog een keer te willen zien, brengen we deze film terug naar het grote scherm”, kondigde Pathé aan via Twitter. De film zal vanaf 10 september weer in bioscopen van de keten draaien. Pathé doneert de helft van de opbrengsten aan KWF Kankerbestrijding.

Chadwick Boseman als Black Panther. Foto: Marvel Studios.
Chadwick Boseman als Black Panther. Foto: Marvel Studios.

Drie Oscars

Black Panther kwam oorspronkelijk in 2018 uit. De film maakt onderdeel uit van het Marvel Cinematic Universe en stond extra in de spotlights omdat het de eerste superheldenfilm was met een grotendeels donkere cast. Black Panther werd met een opbrengst van meer dan 1 miljard euro een groot commercieel succes, en zelfs genomineerd voor de categorie ‘Beste film’ bij de Oscars 2019. Die werd niet gewonnen, maar Marvel ontving voor de kaskraker wel z’n eerste drie Oscars ooit.

Wat gebeurt er met Black Panther 2?

Boseman vervulde de rol van koning T’Challa/Black Panther uiteindelijk in vier Marvel-films. Een tweede film volledig toegewijd aan Black Panther stond op de planning voor een release in 2022. Boseman en regisseur Ryan Coogler waren al vastgelegd voor dit vervolg. De film zou ook een belangrijke rol gaan spelen in het verhaal van de Marvel Cinematic Universe Fase 4 als geheel.

Onduidelijk is hoe het verhaal van Black Panther nu verder wordt verweven in het MCU. Gezien de impact van Boseman in de rol en de droevige omstandigheden, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Marvel zijn rol gaat hercasten. Meer voor de hand liggend is dat een ander karakter de mantel van Black Panther opneemt.

Shuri (gespeeld door Letitia Wright) was in de comics de opvolger van T’Challa. Aangezien zij ook in de films een populair karakter is, zou dit een goede optie zijn om toch door te kunnen gaan, die meteen ook allerlei mogelijkheden biedt om met een goed verhaal eer te bewijzen aan Chadwick Boseman en zijn iconische T’Challa.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie