Oscars-organisator verbetert diversiteit: 928 nieuwe leden, onder wie Nederlanders
De organisator van de Oscars zet zijn eerste stappen naar het verbeteren van de diversiteit van de jury van grote filmprijs. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft 928 nieuwe leden uitgenodigd. Twee Nederlanders zijn ook van de partij.

In de jury zitten niet alleen acteurs en regisseurs, maar ook editors, stylisten en producers. Nederlandse grimeur Arjen Tuiten en producente Cilia van Dijk zitten namens Nederland in de jury. Andere bekende nieuwe leden zijn actrices Emilia Clarke, Chloë Grace Mortez, Blake Lively, regisseurs Andy Muschietti (It), Craig Gillespie (I, Tonya) en schrijfster J.K. Rowling.

De jury van dit mooie gouden beeldje bestaat uit mensen afkomstig uit bijna zestig verschillende landen. Een aantal van hen heeft al eens kans gemaakt of een Oscar en 17 mensen hebben er zelfs eentje gewonnen. Bijna de helft van de nieuwe leden zijn vrouw en 16 procent van alle leden, 8200 als iedereen de uitnodiging accepteert, is niet-blank.

Will Smith

De laatste jaren kreeg de organisatie van de Oscars veel kritiek te verduren. Ze zouden niet divers genoeg zijn, omdat de meeste of soms zelfs alle genomineerden blank waren. Twee jaar geleden leidde dat tot de hashtag #OscarSoWhite op sociale media. Acteur Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith boycotte dat jaar de Oscars.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie