Het is officieel: Downton Abbey wordt verfilmd
De populaire Britse serie Downton Abbey wordt officieel verfilmd. De originele cast keert ook terug in de film, zeggen de producers tegen Variety. Julian Fellowes, die het scenario schreef voor de serie, gaat dit opnieuw doen voor de film. Regisseur Brian Percival zal de film gaan regisseren.

Dowton Abbey vertelt het verhaal over de adellijke Britse familie Crawley en hun staff aan het begin van de twintigste eeuw. “Toen de serie eindige, moesten de ‘Downton’ fans heel lang wachten op een vervolg van hun favoriete familie Crawley”, vertelt Peter Kujawski namens distributeur Focus Features. “We zijn dan ook super enthousiast om de wereld van ‘Downton’ weer terug te brengen, nu op het witte doek.”

Het Twitter-account van de serie maakte de komst van de ‘Downton’ film op deze manier bekend:

Afgelopen jaar al plannen

De serie liep zes seizoenen lang door en heeft flink wat prijzen in ontvangst mogen nemen. De serie ontving drie Golden Globes, vijftien Emmy’s en een BAFTA award. Met ongeveer 70 nominaties is het de beste niet-Amerikaanse televisie serie in de geschiedenis van de Emmy’s.

In 2017 meldde NBC executive Michael Edelstein al tijdens de lancering van Downton Abbey: The Exhibition dat ze werkten aan een filmscript. Het probleem was toen nog om de gehele cast weer bij elkaar te krijgen. “Mensen gaan verder met hun leven en andere projecten”, zei hij toen.

De film gaat in september dit jaar opgenomen worden. Verwacht is dat de film ergens in 2019 in première zal gaan.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie