Netflix voegt extra waarschuwing toe aan ‘zelfmoordserie’ 13 Reasons Why
Streamingdienst Netflix gaat nog meer waarschuwingen voor kijkers toevoegen aan de veelbesproken serie 13 Reasons Why, een op tieners gerichte serie waarin zelfmoord en seksueel geweld getoond worden.

Netflix had al een aantal maatregelen genomen, zoals waarschuwingen voor gevoelige content voorafgaand aan twee afleveringen, en verwijzingen naar hulp bij zelfmoordpreventie in een documentaire die bij de serie hoort. Nu gaat de streamingdienst nog een stap verder. De taal in de bestaande waarschuwingen wordt nog stelliger. Ook komt er een extra ‘waarschuwingskaart’ voorafgaand aan de allereerste aflevering, zodat gebruikers beter weten waar ze aan beginnen.

13 Reasons Why – dat op 31 maart in premiere ging – gaat over een middelbare scholiere (gespeeld door Katherine Langford) die zelfmoord pleegt en een doos cassettes achterlaat die laten zien waarom ze tot dat besluit is gekomen. De show heeft tot veel commotie geleid. Het is het meest besproken programma op Twitter van 2017 en in Canada werd het zelfs tot verboden gespreksonderwerp verklaard op een aantal scholen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie