MTV Movie & TV Awards: Black Panther en Stranger Things zijn de grote winnaars
In Los Angeles werden vannacht de MTV Movie & TV Awards uitgereikt. Dit jaar werd Black Panther verkozen tot Beste Film en kreeg Stranger Things de titel Beste Show.

De succesvolle Marvelfilm Black Panther werd voor zeven categorieën genomineerd en verzilverde vier van de zeven nominaties, waaronder die voor Beste Film. Hoofdrolspeler Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther in de film) kreeg de awards voor Best Performance in a Movie en voor Best Hero. Zijn tegenspeler Michael B. Jordan (N’Jadaka/Erik Killmonger in de film) won in de categorie Best Villain.

Meerdere prijzen voor Stranger Things

Ook Stranger Things viel flink in de prijzen. De Netflix-serie won niet alleen in de categorie Beste Show, ook in drie andere categorieën kreeg Stranger Things een award. Actrice Millie Bobbie Brown won de award voor Best Performance in a Show voor haar rol als Eleven. De award voor Most Frightened Performance ging naar Noah Schnapp, die Will Byers speelt in de show. Tenslotte won Stranger Things ook in de categorie Best Muscial Moment voor de scène waarin Mike en Eleven dansen op het nummer “Every Breath You Take” van The Police.

De awardshow wordt ieder jaar uitgezonden op MTV. De producenten van de zender bepalen de genomineerden en het publiek thuis kan online stemmen op hun favoriet. Dit is alweer de 27e editie van het evenement. Voor een complete lijst met alle genomineerden en winnaars, klik hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie