Jennifer Lawrence stopt toch niet tijdelijk met acteren
Het nieuws dat Jennifer Lawrence tijdelijk stopt met acteren om politiek activiste te worden klopt niet. Ze gaat weliswaar actief worden als activiste, maar stopt niet als actrice.

Lawrence heeft berichtgeving door EW gecorrigeerd. Die hadden gemeld dat de Red Sparrow-actrice het komende jaar helemaal niet zou gaan acteren om zich te richten op maatschappelijke werkzaamheden. “Ik ga proberen om jonge mensen voor de lokale politiek te interesseren”, had het entertainmentmedium haar geciteerd. Daarbij zou Jennifer hebben gezegd dat ze voor de komende twee jaar niets gepland heeft staan, en ook dat ze “misschien wel een jaar vrijaf zou nemen”.

Vrijaf tot volgende filmproject

Hoewel Lawrence inderdaad van plan is politiek en maatschappelkijk actief te worden de komende tijd, heeft ze daar nu aan toegevoegd dat ze alleen vrijaf neemt tot er een volgend filmproject in productie gaat, en dus niet perse een jaar of twee jaar.

Wat precies de volgende film van Lawrence wordt en wanneer die dan in productie gaat is nog onduidelijk. Een belangrijke kandidaat is ‘Zelda’, een biografische film over Zelda Fitzgerald, een belangrijke figuur in de vrouwenemancipatie in de jaren twintig van de twintigste eeuw, een zogheten ‘flapper-girl’ en de vrouw van F. Scott Fitzgerald, auteur van The Great Gatsby en Tender is the Night, waarvoor Zelda een belangrijke inspiratiebron vormde. Lawrence zou in beeld zijn om de hoofdrol op zich te nemen.

De eerstvolgende film van de actrice die uitkomt is Red Sparrow, waarin ze een Russische balletdanseres speelt die wordt gerekruteerd als spionne. Deze film zie je vanaf 1 maart 2018 in de Nederlandse bioscopen.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie