Is Jaime Lannister dood? Reacties op zijn drakengevecht
Aflevering vier (genaamd Spoils of War) van Game of Thrones seizoen 7 had afgelopen weekend één van de beste cliffhangers uit de show ooit. Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) reed te paard op Daenerys (Emilia Clarke) en haar gewonde draak Drogon af met een speer in zijn hand. Niet het slimste plan ooit… Net voordat Drogon hem voor het oog van de toekijkende Tyrion (Peter Dinklage) leek te gaan roosteren, werd Jaime door Bronn van zijn paard af in het water geduwd en dus gered, maar voor hoe lang? In het laatste shot van de aflevering zagen we Jaime namelijk in zijn zware harnas naar de bodem zinken.

Reacties: Haat-liefdeverhouding met Jaime

Betekent dit het einde van Jaime Lannister? Is The Kingslayer vrij onverwachts aan zijn einde gekomen? We peilden de stemming op Twitter! En dat levert interessante reacties op. Allereerst denkt bijna iedereen dat Jaime nog leeft, al moet Bronn zich misschien meer zorgen maken. Duidelijk wordt ook de haat-liefdeverhouding die de meeste kijkers met Jaime Lannister hebben. Kwaadaardig is hij meestal met zijn tweelingzus Cersei (Lena Headey) in de buurt, verder is het een goedzak. Terwijl veel mensen aan de kant van Dany en haar draken staan, wilde tegelijkertijd bijna niemand dat Drogon Jaime zou verbranden.

Het lot van Jaime Lannister

Redenen waarom Jaime nog niet dood mag zijn: de fantheorie dat The Kingslayer uiteindelijk Cersei zal vermoorden (en dus ook een Queenslayer wordt) is nog altijd nog populair, en er zijn ook kijkers die denken dat Jaime vechtersbaby’s gaat maken met zijn nummer 1-fan Brienne.
Volgende week krijgen we hopelijk uitsluitsel over Jaime’s lot. Eén ding is alvast zeker. Als er straks echt slachtoffers gaan vallen onder de belangrijkste karakters, gaat de klap bij de kijkers hoe dan ook hard aankomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie