Game of Thrones: foto’s van aflevering 3 seizoen 8
Er zijn door HBO zes foto’s vrijgegeven van Game of Thrones seizoen 8 aflevering 3. Deze laten de eerste beelden zien van de Battle of Winterfell, die in deze aflevering centraal staat. Bekijk verderop de foto’s en hun onderschriften voor een eerste blik op de derde aflevering van dit laatste seizoen.

Let op: vanaf nu kun je spoilers tegenkomen.

Lees hier onze uitgebreide samenvatting van aflevering 3, die inmiddels uit is!

Stilte voor de storm voorbij, The Battle of Winterfell begint

Zoals valt na te lezen in onze samenvatting van aflevering 1 en samenvatting van aflevering 2, draaide Game of Thrones seizoen 8 tot nu toe vooral om de stilte voor de storm. Veel karakters hebben zich verzameld in Winterfell. Daar hebben we een aantal belangrijke persoonlijke ontwikkelingen gezien. Denk aan Jon en Daenerys die ontdekten dat ze familie zijn, Jaime Lannister die terugkeerde en Brienne ridderde, de hereniging van Sansa en Theon en Arya en Gendry die voor het eerst de lakens deelden.

Nu is het tijd voor actie. De Night King met zijn leger van doden en White Walkers is gearriveerd bij Winterfell, dat zich bewapend heeft voor een grote slag. De levenden onder aanvoering van Jon en Daenerys zijn stevig in de minderheid, maar er is een plan gesmeed om de Night King naar Bran in het Godswood te lokken en hem zo te isoleren. De hoop is dat zo de drijvende kracht achter het leger kan worden uitgeschakeld.

Game of Thrones muziekdoos.

Foto’s laten stukje strijd zien

De foto’s van Game of Thrones seizoen 8 aflevering 3 – met 82 minuten de langste aflevering ooit – laten een klein stukje van de actie zien. Vooral de foto van Jaime en Brienne is echt uit de slag. Het duo staat met getrokken zwaarden klaar om te gaan vechten. Sansa en Arya zien we hier nog buiten de actie. In het geval van Sansa is dat logisch, want zij is geen strijder, maar Arya zullen we zeer waarschijnlijk ook terugzien in de daadwerkelijk Battle of Winterfell. Tyrion is samen met Varys naar de cryptes gestuurd door Daenerys, maar het is de vraag of de Hand of the Queen zich aan die opdracht houdt.

Ten slotte zal de rol van Jon interessant zijn. Op de eerste foto zien we hem samen met Daenerys op grote afstand toekijken (aan de formaties is te zien dat de strijd nog moet beginnen). Toen het leger van de Night King in aflevering twee arriveerde, stonden zij nog op het kasteel. Ze zullen hier dus met de draken heen zijn gevlogen. Op de tweede foto zien we Jon duidelijk meer in de actie. Achter hem is dan de gloed van vuur te zien. Zijn gezicht is bezweet en hij kijkt geschrokken naar iets voor hem. Op deze foto is ook te zien dat het sneeuwt. Deze aflevering wordt dus echt een combinatie van Ice en Fire.

Tip: de foto’s van aflevering 2 kijk je hier terug.

Bekijk foto’s Game of Thrones seizoen 8 aflevering 3

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) en Jon Snow/Aegon Targaryen (Kit Harington) bekijken van afstand de Battle of Winterfell. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 3. Foto: HBO.
Varys (Conleth Hill) en Tyrion Lannister (Peter Dinklage) in de cryptes van Winterfell. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 3. Foto: HBO.
Sansa Stark (Sophie Turner) en Arya Stark (Maisie Williams) bovenop de muren van Winterfell. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 3. Foto: HBO.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) en Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) strijden zij aan zij in de Battle of Winterfell. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 3. Foto: HBO.
Jon Snow (Kit Harington) kijkt geschrokken tijdens de Battle of Winterfell. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 3. Foto: HBO.
Sansa Stark (Sophie Turner) in Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 3. Foto: HBO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie