Game of Thrones: foto’s van aflevering 4 seizoen 8
HBO heeft zeven foto’s vrijgegeven voor Game of Thrones seizoen 8 aflevering 4. De overlevenden van de Battle of Winterfell zijn gehavend, terwijl Cersei en Euron Greyjoy hun legers verzamelen. Bekijk verderop op deze pagina de eerste foto’s van aflevering 4 van het laatste seizoen van Game of Thrones.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Cersei is terug

In aflevering drie was niets te zien van Cersei Lannister. De laatste keer dat we haar zagen, in aflevering 2, had ze Euron Greyjoy toegelaten in haar bed. De ‘romance’ tussen de twee bloeit verder op. In de trailer van aflevering 4 (te zien in onze samenvatting van aflevering 3) lijkt Euron voor Cersei op de knieën te gaan. Nu zien we hem op een foto weer heel dicht achter Cersei.
Natuurlijk is voor de kijker vrij duidelijk dat Cersei Euron vooral lijkt te gebruiken voor zijn legers, en om een uitleg te hebben voor zwanger zijn (van Jaime). Dat leger is in elk geval indrukwekkend, zo laat de aflevering 4-foto van Euron Greyjoy’s Iron Fleet zien.

Overlevenden in Winterfell

Na de Long Night van de Battle of Winterfell, is in het Noorden de dag weer aangebroken. Verschillende foto’s tonen hoe afscheid wordt genomen van de gevallenen. Alle prominente karakters hebben zich buiten de muren van Winterfell verzameld, waar een massale crematie lijkt plaats te vinden. Jon, Arya, Sansa, Sam, Daenerys, Tormund en Grey Worm zijn degenen die het vuur aan mogen steken.

Video: Sophie Turner (Sansa Stark) en Joe Jonas onverwacht getrouwd in Las Vegas!

Detail: Sandor ‘ The Hound Clegane’  houdt op de eerste foto afstand van de ceremonie. We weten dat hij een vuurfobie heeft, zo was in de vorige aflevering nog eens goed te zien.

Game of Thrones muziekdoos.

Arya heeft een wond bij haar rechteroog, terwijl Jon een grote schram op zijn rechterwang heeft. Het zal interessant worden om te zien wat vanaf aflevering 4 van Game of Thrones seizoen 8 de nieuwe status van Arya is. Zij is degene die de mensheid heeft gered door de Night King te doden, terwijl Sansa zich verschool in de cryptes. Ze staat op de foto’s ook in het midden van haar broer en zus, iets wat misschien een verschuivende pikorde symboliseert?

Hoe dan ook bereiden de overlevenden zich nu voor op de laatste strijd, die met Cersei, om de macht in de Seven Kingdoms. Er is een foto waarop we Cersei, Missandei en Varys bij een kaart zien staan. Er zullen in aflevering 4 plannen worden gesmeed. Dat er strijd komt lijkt zeker. De meest voor de hand liggende optie lijkt dat Daenerys de aanval zal willen kiezen. We hebben immers kunnen zien dat Winterfell beschadigd is geraakt.

Daenerys en Drogon

Ten slotte is er een foto van een glimlachende Daenerys, met op de achtergrond haar draak Drogon. Ze kijken allebei naar iets dat zich voor hen afspeelt. Waar ze naar kijken is de vraag, misschien weer Jon en de andere draak Rhaegal. Dat zou betekenen dat de twee het weer aardig met elkaar kunnen vinden.

Het is hoe dan ook onvermijdelijk dat Jon en Daenerys in aflevering 4 een serieus gesprek moeten voeren. Voordat de Night King en zijn leger aanvielen, had Snow net aan zijn geliefde en koningin verteld dat ze familie zijn (iets wat hij kort daarvoor zelf te horen had gekregen van Sam). Jon heeft daarmee ook een claim op de Iron Throne en dat zint Daenerys allerminst. De relatie en ontwikkelingen tussen deze twee zullen veel invloed hebben op de uitkomst van de gehele serie.

Bekijk foto’s Game of Thrones seizoen 8 aflevering 4

Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams) en Bran (Isaac Hempstead-Wright) Stark. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.
Rouwen om de doden buiten Winterfell. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) en haar draak Drogon. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.
De Iron Fleet. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!Jon Snow (Kit Harington). Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.
Grey Worm (Jacob Anderson), Varys (Conleth Hill), Missandei (Nathalie Emmanuel), Daenerys & Tyrion (Peter Dinklage). Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.
Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) en Cersei Lannister (Lena Headey). Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.
Missandei, Daenerys en Varys. Game of Thrones Seizoen 8, aflevering 4. Foto: HBO.

Meer Game of Thrones

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie