Fresh Prince of Bel-Air reünie in november op HBO Max
De cast van de jaren negentig-sitcom The Fresh Prince of Bel-Air komt weer bij elkaar. Op 10 september wordt een speciale reünie-aflevering opgenomen, die rond Thanksgiving (26 november) op HBO Max verschijnt.

Cast van The Fresh Prince of Bel-Air. Foto: NBC.

Doorbraak Will Smith

De Fresh Prince of Bel-Air was de doorbraak als acteur voor Will Smith. In de sitcom – die van 1990 tot 1996 werd uitgezonden op NBC – wordt zijn eveneens Will Smith geheten karakter door zijn moeder van een ghetto in Philadelphia naar de luxe villawijk Bel-Air bij Los Angeles gestuurd, om daar bij zijn rijke oom en tante te gaan wonen, de familie Banks.

Voor de reünie keert niet alleen Will Smith terug. Ook Tatyana Ali (nicht Ashley), Karyn Parsons (Hilary), Joseph Marcell (Geoffrey de butler), Daphne Maxwell Reid (de tweede vertolker van tante Vivian) en DJ Jazzy Jeff (als Jazz) keren terug. En natuurlijk is ook publiekslieveling Alfonso Ribeiro weer te zien als neef Carlton, bekend van zijn gegil en vooral het het iconische dansje op ‘It’s not unusual’ van Tom Jones.

Overlijden ‘Uncle Phil’

De Banks-familie zal in de reünie-aflevering ongetwijfeld stilstaan bij het verlies van hun vader Philip Banks, beter bekend als ‘Uncle Phil’. Acteur James Avery, die hem in de serie speelde, overleed in 2013 op 68-jarige leeftijd. In april van dit jaar organiseerde Will Smith in zijn serie Will From Home via Zoom al een reünie met castleden, waarin was te zien hoezeer zijn Avery waardeerden.

Reboot in de maak

HBO Max werkt ook aan een nieuwe versie van de Fresh Prince, waarin Will Smith niet meespeelt maar wel als producent optreedt. De streamingsdienst is in de VS de gemachtigde om alle zes seizoenen en 148 afleveringen van de originele Fresh Prince uit te zenden. In Nederland is de sitcom te zien op Netflix. Aangezien HBO Max nog niet in Nederland te verkrijgen is, weten we op dit moment nog niet of de reünie en reboot ook hier te zien zullen zijn.

 
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie