De extra scènes van Thor: Ragnarok




Zoals iedere film in het Marvel Cinematic Universe, heeft ook Thor: Ragnarok enkele extra scènes die tijdens en na de aftiteling te zien zijn. In dit geval zijn er twee extra clips te zien na afloop van de film. Wat gebeurt daarin, en wat betekenen de scènes?

Let op: dit artikel bevat spoilers over Thor: Ragnarok! Lees dus niet verder voorbij de trailer als je nog niet wilt weten wat er in de film gebeurt.

Mid-credit scène:

Thor (Chris Hemsworth) en Loki (Tom Hiddleston) zijn in gesprek op het ruimteschip waarmee ze zojuist – samen met de voltallige bevolking – van de vernietigde planeet Asgard zijn gevlucht. Ze hebben het over waar ze nu heengaan, en Thor geeft aan naar de aarde te willen gaan. Loki twijfelt, maar Thor stelt hem gerust.
Dan verschijnt er opeens een gigantisch ander ruimteschip voor het raam. Het ziet er allemaal heel onheilspellend uit, maar wie is dit? Voordat we het antwoord krijgen, is het fragment alweer voorbij.

Hoewel het niet met zoveel woorden wordt gezegd, is dit het ruimteschip van slechterik Thanos, die een grote rol zal gaan spelen in Avengers: Infinity War, de film die volgend jaar april uitkomt, en waarin vele Marvelkarakters hun opwachting zullen maken. De komst van Thanos is al aangekondigd in eerdere credit scènes van Marvel-films, maar nu lijkt hij daadwerkelijk op weg naar aarde.

In de comics vestigen de Asgardians zich uiteindelijk op onze planeet, maar voordat het zover is in het Cinematic Universe, krijgen ze het waarschijnlijk aan de stok met Thanos. Thor, The Hulk (Mark Ruffalo), Loki en Valkyrie (Tessa Thompson) vormen een aardig team, maar alleen zullen ze Thanos niet kunnen verslaan. Het zou kunnen dat ze (gehavend) weten te ontkomen, of misschien worden ze (of sommigen van hen) gevangen genomen. Infinity War zal meer duidelijk geven over hun lot.

Post-credit scène:

Wie na de serieuze tussenscène nog eens vijf á tien minuten wacht, krijgt ook de luchtigere post-credit scène te zien. Terug op Sakaar komt the Grandmaster (Jeff Goldblum) uit een wrak gekropen. Een boze menigte van revolutionairen staat hem op te wachten. The Grandmaster complimenteert hen en zichzelf met een geslaagde opstand, en probeert zich op glibberige wijze uit de situatie te praten. Hij heeft het over een ‘gelijkspel’ tussen hem en de slaven (correctie: gevangenen met werk).

Ook hier wordt de afloop van de scène niet getoond. Het kan zomaar zo zijn dat de babbels van the Grandmaster hem weer redden, maar misschien is de situatie daarvoor ook net even te netelig.

In de comics is the Grandmaster een zogeheten Elder: een onsterfelijk wezen, uit dezelfde categorie als The Collector (Benicio del Toro). Interessant genoeg hebben deze Elders op enig moment ook Infinity Stones in handen, en dus kan het ook zomaar zo zijn dat we the Grandmaster volgend jaar weer op het witte doek zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie