Engelse tieners kiezen Emma Watson als meest inspirerende celebrity
Emma Watson is de meest inspirerende celebrity van Engeland. Een onderzoek onder 1.000 tieners in het Verenigd Koninkrijk heeft dat uitgewezen.

ICM hield een enquête onder de tieners in opdracht van de National Citizen Service. De vraag was welke A-lister de ondevraagde het meest inspireert. Er kon daarbij worden gekozen uit 43 namen. Watson liet onder andere Ariana Grande, Beyonce en Zayn Malik achter zich. Ze werd zowel door jongens als door meiden het vaakst gekozen.

Feministe

Een belangrijke reden voor Watsons uitverkiezing lijkt haar strijd voor feminisme. De Beauty and the Beast-actrice zet zich al jarenlang in voor gelijkheid voor vrouwen. Ze is onder andere betrokken bij de campagne HeForShe van de Verenigde Naties. Haar Beauty and the Beast-karakter Belle gaf ze ook een feministische laag mee door haar als uitvinder neer te zetten, en niet alleen als (toekomstige) prinses.

NCS marketing director Natasha Kizzie verklaart in een persbericht: “De opmars van feminisme op het internet en de toegenomen politieke betrokkenheid van jongeren hebben deze punten hoger op de nieuwsagenda gezet. Het ‘Emma Watson-effect’ heeft veel bijgedragen aan deze zaak.”

Veel reacties in de enquête sloten zich hierbij aan. Zo zei iemand: “Ze spreekt regelmatig over seksisme en andere vormen van discriminatie zoals racisme en homofobie. Wat ze hierover zegt inspireert mij.”

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie