Eerste foto Joaquin Phoenix als The Joker
Regisseur Todd Phillips heeft een eerste foto gedeeld van Joaquin Phoenix als The Joker. Phoenix speelt de bekendste Batman-vijand in een film die in oktober 2019 uitkomt en nog geen titel heeft.

Philips plaatste onderstaande foto op zijn Instagram-account, met daarbij enkel het woord ‘Arthur’. Dat is naar verluidt de naam van The Joker in de nog titelloze film. Het project is een zogeheten origin-verhaal, over hoe een man genaamd Arthur verandert in The Joker. Op de foto draagt Phoenix nog niet de voor het karakter kenmerkende schmink.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Arthur.

Een bericht gedeeld door Todd Phillips (@toddphillips1) op

Joker filmproject 2019

De film over The Joker is momenteel in productie. Het zou gaan om een verhaal dat lijkt op de film The King of Comedy van Martin Scorsese. Daarin speelt Robert de Niro een mislukte komiek die een talkshow-host gijzelt. Robert De Niro is in de nieuwe Joker-film gecast, naar verluidt als talkshowhost.
Mogelijk wordt het verhaal van de film gebaseerd op de Batmanstrip The Killing Joke. Daarin is Arthur een mislukte komiek die – om aan geld te komen – criminelen helpt inbreken bij de chemische fabriek waar hij vroeger werkte, om uiteindelijk in een vat met zuur te vallen. Dit is de manier waarop The Joker in veel Batmanverhalen zijn kenmerkende misvormde uiterlijk krijgt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie