Benioff, Weiss & Pitt maken sci-fi serie ‘Three-Body Problem’ voor Netflix
Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss hebben hun eerste grote project gevonden nadat ze een contract tekenden bij Netflix. Het duo gaat een science-fiction serie maken gebaseerd op het boek ‘The Three-Body Problem’ van de Chinese auteur Liu Cixin. Names zijn bedrijf Plan B Entertainment is ook Brad Pitt als uitvoerend producent verbonden aan het project, evenals Rosamund Pike namens Primitive Streak.

Trilogie over contact met buitenaardse wezens

The Three-Body Problem verscheen voor het eerst in het Chinees in 2006. Het is het eerste boek van een trilogie. Ook de rechten voor de vervolgen ‘The Dark Forest’ en ‘Death’s End’ zijn gekocht voor de serie. De officiële naam van de trilogie als geheel is ‘Remembrance of Earth’s Past’.

De boeken draaien om het eerste contact van de mensheid met buitenaardse wezens. “Liu Cixins trilogie is de meest ambitieuze science-fiction serie die we webben gelezen, die lezers meeneemt op een reis van de jaren 1960 tot aan het einde der tijden, van het leven op onze blauwe planeet tot de verre randen van het universum”, laten Benioff en Weiss weten.

Game of Thrones

Het duo Benioff-Weis is vooral bekend als de showrunners van Game of Thrones. Dat leverde ze lange tijd veel complimenten op, maar met name het allerlaatste seizoen werd door fans en critici stevig afgebrand. Een probleem voor de twee was dat de Game of Thrones-boekenserie nog niet af was, waardoor ze richting het einde van de HBO-serie het verhaal zelf moesten improviseren. Dat probleem zullen ze deze keer in elk geval niet hebben.

Rian Johnson

Voor de serie wordt een heel leger aan executive producers opengetrokken. Naast de al genoemde namen, is ook Rian Johnson, regisseur van o.a. Star Wars Episode VIII: The Last Jedi aan het project verbonden, evenals de voorzitter én de vice-president van The Three Body Universe.

Schrijver Liu Cixin enthousiast

Schrijver Lui Cixin en Ken Liu, zelf sci-fi auteur en vertaler van het eerste en derde boek uit de trilogie, zijn als consulting producers bij het project betrokken. Cixin zegt over de serie: “Het is een grote eer om als auteur dit unieke sci-fi concept rond te zien reizen, en fans te zien vergaren over de hele wereld. Het maakt me enthousiast dat nieuwe en bestaande fans wereldwijd het verhaal op Netflix kunnen gaan ontdekken.”

Het is nog niet bekend wanneer de opnames beginnen voor The Three-Body Problem, of wanneer de serie op Netflix verschijnt.
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie