Amazon maakt serie van fantasy-boekenreeks The Wheel of Time
Amazon gaat een serie maken van de fantasy-boekenserie The Wheel of Time van auteur Robert Jordan.

De serie zal worden uitgezonden via Amazon Prime Video. Amazon ontwikkelt de serie samen met Sony Pictures Television. Schrijver en Executive Producer Rafe Judkins (o.a. Chuck & Agents of S.H.I.E.L.D.) heeft een leidende rol in het project. Afleveringen zullen een uur duren. De lanceerdatum is nog niet bekend. Ook zijn er nog geen acteurs aangekondigd.

Populaire fantasy-boekenreeks

The Wheel of Time is een 15-delige boekenserie van auteur Robert Jordan. Die overleed in 2007 voordat hij de reeks kon voltooien. Brandon Sanderson maakte de serie af op basis van gedetailleerde instructies. Hij werd gekozen door Jordan’s weduwe Harriet McDougal, die ook als adviseur aan de tv-serie is verbonden. Meerdere van de boeken in de serie voerden de New York Times Bestsellers-lijst aan. In Nederland kwam de serie uit onder de naam ‘Het Rad des Tijds’.

Verhaal & plot Wheel of Time-serie

Amazon heeft alvast een plotbeschrijving van de serie prijsgegeven:

The Wheel of Time speelt zich af in een epische wereld waar magie bestaat, maar alleen vrouwen het kunnen gebruiken. Dat betekent dat vrouwen in deze serie de macht hebben. Het verhaal volgt Moiraine, een lid van de mysterieuze en invloedrijke organisatie de ‘Aes Sedai’, die alleen uit vrouwen bestaat. Moiraine gaat op reis in een gevaarlijk reis over de hele wereld, vergezeld door vijf jonge mannen en vrouwen.
Ze is in hen geïnteresseerd omdat ze gelooft dat één van hen de reïncarnatie van een ongelofelijk krachtig individu is, die volgens de voorspellingen de mensheid zal redden of vernietigen.
In de serie komen talrijke elementen uit de Europese en Aziatische cultuur en filosofie voor, met als belangrijkste de cyclische aard van tijd uit het Boeddhisme en Hindoeïsme.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie