Ron Howard neemt regie-stokje Han Solo-film over
Het gerucht dat al rondging is waarheid geworden: Ron Howard neemt de regie van de Han Solo Star Wars-film over. Lucasfilm heeft dit officieel aangekondigd. Phil Lord en Chris Miller, de oorspronkelijke regisseurs, werden eerder deze week van het project gehaald wegens verschillen van inzicht en botsingen met producer Kathleen Kennedy en andere betrokkenen.

Ron Howard aan zet

Ron Howard neemt nu dus de regie over, de man die we onder meer kennen van films als The Grinch, The Da Vinci Code en Apollo 13. Onder Howards leiding moet nog ongeveer een kwart van de film worden opgenomen, waar enkele weken voor staat. Later dit jaar heeft Howard nog eens vijf weken voor re-shoots. Deze stonden al ingepland.
De vraag is of dit genoeg tijd is voor Howard om de film af te maken die hij in gedachten heeft. Dit hangt af van hoe bruikbaar hij het al opgenomen materiaal acht, en hoeveel tijd er gaat zitten in eventuele veranderingen aan het script en onvoorziene extra opnames.

De credit gaat naar?

Onduidelijk is nog naar wie uiteindelijk de regie-credit voor de film zal gaan, aangezien Lord en Miller al voor driekwart klaar waren, maar Howard de film ongetwijfeld flink naar zijn hand zal zetten. De Directors Guild of America heeft hier uiteindelijk de bepalende stem in.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie