Johhny Depp maakt aanslag-grap Trump, maar biedt ook excuses aan
Acteur Johnny Depp ging vrijdagavond op het Glastonbury festival nogal ver met een grapje over een moordaanslag op de Amerikaanse president Donald Trump. Tegenover een publiek zei Depp: “Wanneer heeft voor het laatst een acteur een president vermoord?”

Excuses aangeboden

Alsof hij al nattigheid voelde, zei de acteur er gelijk achteraan dat dit in de media zou komen en dat het vreselijk zou worden. Hij voegde er dan ook maar alvast aan toe: “Ik ben geen acteur, ik ben een professioneel leugenaar.”
Blijkbaar dacht Depp dat er meer nodig was om zijn opmerking af te zwakken, en zaterdag kwam hij al met formele excuses. “Ik bied mijn excuses aan voor de slechte grap die ik gisterenavond over president Trump heb gemaakt. Het kwam er niet uit zoals ik het had bedoeld.”

Het Witte Huis heeft ondertussen ook formeel op het incident gereageerd door via een woordvoerder te stellen: “President Trump veroordeelt geweld in alle vormen en het is jammer dat anderen zoals Johnny Depp zijn voorbeeld niet volgen. Ik hoop dat sommigen van meneer Depp’s collega’s zijn woorden net zo sterk zullen veroordelen als wanneer ze gericht zouden zijn aan een Democraat.”

Beelden van Depp’s opmerking op Glastonbury:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie