Er komt een Downton Abbey-film: “Opnames beginnen in 2018”
De populaire serie Downton Abbey – in 2015 voor het laatst uitgezonden – krijgt een vervolg in de vorm van een film. Dat heeft NBC executive Michael Edelstein gezegd tegen Associated Press tijdens de lancering van Downton Abbey: The Exhibition in Singapore, waar kostuums en nooit uitgezonden beelden worden getoond aan fans.

“Er komt een film aan. Er wordt al een tijdje aan gewerkt,” verklaarde Edelstein. “Momenteel zijn we bezig met het script en dan moeten we uitzoeken hoe we de cast bij elkaar kunnen krijgen. Want zoals je weet: mensen gaan verder met hun leven en andere projecten. Maar we zijn optimistisch dat we ergens volgend jaar een film kunnen maken.”

Zes seizoenen

Downton Abbey werd tussen 2010 en 2015 zes seizoenen lang uitgezonden, ook in Nederland bij de publieke omroep. De serie draait om de aristocratische familie Crawley en hun personeel, die allebei in het Engeland van begin 20ste eeuw om moeten zien te gaan met veranderende tijden en opvattingen.

Hugh Bonneville speelde in de serie Robert Crawford, de graaf van Grantham. Andere belangrijke rollen waren weggelegd voor Michelle Dockery (zijn dochter en erfgenaam Lady Mary), Elizabeth McGovern (Gravin Cora, Robert’s vrouw), Jim Carter als hoofdbutler Carson en Maggie Smith als de eigenwijze moeder van de graaf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie