Emma Watson doneert 1 miljoen pond aan #MeToo-fonds
De Britse actrice Emma Watson heeft 1 miljoen pond gedoneerd aan een #MeToo-fonds. Dit heeft een golf van extra donaties teweeggebracht.

UK Justice and Equality Fund

Om precies te zijn heeft Watson het geld geschonken aan het UK Justice and Equality Fund. Ze is – samen met een aantal andere bekende acteurs en actrices – ook betrokken bij de oprichting van dit fonds dat zich richt op de bestrijding van vrouwenongelijkheid en misbruik, waarover het afgelopen jaar in de filmwereld zoveel te doen is geweest. Het fonds gaat slachtoffers financiële en juridische steun verlenen, waarbij de prioriteit komt te liggen bij mensen met lage inkomens of die met discriminatie te maken hebben.

Brief in The Observer en zwarte kleding

Watson ondertekende deze week – samen 160 andere acteurs, activisten en academici – ook een brief in de krant The Observer, waarin zij zich solidair toont met onder meer de #MeToo en Time’s Up-bewegingen. Die brief werd onder andere ook ondertekend door de Britse actrices Emma Thompson en Keira Knightley.

Het onderwerp krijgt volop aandacht tijdens het ‘award season’. Bijna alle vrouwelijke genodigden verschenen afgelopen weekend uit protest in zwarte kleding tijdens de uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. Eerder gebeurde dat ook al bij de Golden Globes.

Nieuwe regelgeving entertainmentindustrie

Emma Watson is onlangs ook betrokken geweest bij de opstellen van regelgeving op het vlak van intimidatie en pesten binnen de entertainment-industrie. Zulke afspraken bestonden nog niet, maar inmiddels zijn ze vastgesteld en ondertekend door veertig verschillende partijen in de entertainmentwereld, waaronder BAFTA. In de video hieronder legt Watson meer uit over die regels en het belang ervan.

Keira Knighley en Tom Hiddleston hebben elk ook 10.000 Britse pond geschonken aan het UK Justice and Equality Fund. Op dit moment staat de teller in totaal al op 1,6 miljoen pond. Wie dat wil, kan via de website van gofundme zelf ook een donatie doen.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie