Ed Sheeran zingt ‘Hands of Gold’ voor Arya in nieuwe aflevering Game of Thrones
Een bijzondere gastrol in de langverwachte eerste aflevering van seizoen 7 van Game of Thrones (genaamd ‘Dragonstone’): Ed Sheeran speelt een zingende Lannister die met collega’s aan het uitrusten is bij een kampvuur in het bos. De populaire zanger is net aan een deuntje bezig als niemand minder dan Arya Stark voorbij komt gereden op een paard. Ze merkt op dat het een mooi liedje is en wordt spontaan uitgenodigd voor een stukje konijnenvlees.

Tekst Hands of Gold, Ed Sheeran

Het liedje dat Ed Sheeran zingt heet Hands of Gold en gaat duidelijk over de verboden liefde tussen zus en broer Cersei en Jaime Lannister. De tekst van Hands of Gold luidt: “He rode through the streets of the city, down from his hill on high. Over winds and the steps and the cobbles, he rode to a woman’s side. For she was his secret treasure, she was his shame and his bliss. And a chain and a keep are nothing, compared to a woman’s kiss. For hands of gold are always cold but a woman’s hands are warm.”

Ed stond op Instagram zelf ook stil bij zijn cameo in Game of Thrones. Hij deelde een screenshot en een grappige achter de schermen-foto van hemzelf en Maisie Williams, die actrice die Arya Stark speelt.

Throwback to the time I was a Lannister

Een bericht gedeeld door Ed Sheeran (@teddysphotos) op

Over de aflevering zelf geven we verder geen spoilers weg natuurlijk!

Hoe Ed Sheeran in Game of Thrones terechtkwam

Ed Sheeran kreeg zijn cameo in Game of Thrones via collega Gary Lightbody, de zanger van Snow Patrol die eerder al een kleine rol in de serie had en uit Noord-Ierland komt, waar Game of Thrones deels wordt opgenomen. Lightbody speelde in seizoen drie een soldaat uit het leger van Roose Bolton, dat Jaime Lannister en Brienne of Tarth gevangen heeft genomen. Hij zong destijds het nummer The Bear and the Maiden Fair. Ed Sheeran vroeg Lightbody ook voor hem een rol in de hitserie van HBO te regelen, en nu is het er daadwerkelijk van gekomen.

De reacties op Sheerans optreden waren verdeeld, van laaiend enthousiasme tot mensen die klaagden dat het liedje te modern was en hun uit de fantasybeleving haalde.

Andere muzikanten in Game of Thrones

Game of Thrones staat erom bekend vaker muzikanten een gastrol te geven in de serie. Zo speelde de IJslandse band Sigur Rós in seizoen vier op de bruiloft van Joffrey Baratheon en Margaery Tyrell het lied The Rains of Castamere. Het lied, dat gaat over een familie die net als de Lannisters een leeuw in het wapen had en door de Lannisters werd vernietigd, kwam ook langs in een beruchte aflevering die net als het lied The Rains of Castamere heet uit seizoen drie, waarin de Lannisters een bloederige aanval organiseren en van Robb Starks bruiloft een ‘Red Wedding’ maken. In die aflevering heeft dan weer de drummer van Coldplay Will Champion een cameo als trommelaar in de bruiloftsband.

Sigur Rós oogste veel lof met hun ijzingwekkende versie van The Rains of Castamere. Ze brachten het zelfs uit als single:

Andere muzikanten in de serie: de Amerikaanse metalband Mastodon speelde in Game of Thrones een paar wildlings (die niet veel later veranderden in White Walkers…) en de IJslandse folkpopgroep Of Monsters and Men maakte onderdeel uit van het rondreizende theatergezelschap waar Arya mee te maken krijgt tijdens haar bezoek aan Braavos in seizoen 6.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie