Deadpool krijgt eigen animatieserie
In navolging van de succesvolle film Deadpool met Ryan Reynolds in de hoofdrol, krijgt het prettig gestoorde karakter uit het Marvel-universum nu ook zijn eigen animatieserie. TV-zender FXX heeft een seizoen van tien afleveringen besteld. FX Productions gaat voor de show, die in 2018 moet gaan verschijnen, samenwerken met ABC Signature Studios en Marvel TV. FX werkt al samen met Marvel aan Legion, dat onlangs werd verlengd voor een tweede seizoen.

Donald Glover, bedenker, schrijver en acteur voor FX’s hitshow Atlanta, is samen met zijn broer Stephen aangetrokken om ook het voortouw te nemen in de nu nog naamloze Deadpool-serie.

Voor Atlanta kreeg Glover een Golden Globe. Je kunt hem ook kennen van zijn rol als Troy Barnes in de komedieserie Community.

Deadpool verscheen in 1991 voor het eerst in de comics van Marvel. Sindsdien groeide hij uit tot een publieksfavoriet. Naast zijn eigen film die wereldwijd een groot succes werd, verscheen de anti-held ook al meerdere keren als bijfiguur in animatieseries. Een eigen serie had hij tot dusver echter nog niet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie