Banderas, Middler en ook artsen: “Debbie Reynolds overleden aan gebroken hart”

Een gebroken hart is er de oorzaak van dat Hollywood-icoon Debbie Reynolds op 84-jarige leeftijd is overleden. Daarover zijn verschillende beroemdheden het eens, terwijl ook medici verklaren dat zoiets mogelijk is. Reynolds kreeg, terwijl ze met haar zoon Todd de begrafenis van haar deze week overleden dochter Carrie Fisher aan het regelen was, een beroerte en overleed niet veel later.

Tegenover Variety herhaalde Todd de laatste woorden van zijn moeder: “Ik mis haar zo vreselijk. Ik wil bij Carrie zijn”, een sentiment dat vele mensen lijken te begrijpen, zoals bijvoorbeeld beroemdheden Antonio Banderas en Bette Middler.

 

Overlijden aan een gebroken hart is iets wat in medische kringen serieus wordt onderzocht. Tegenover het AD verklaart de Nederlandse cardioloog Ivo van der Bilt: “Ik las het nieuws toevallig vanochtend en dacht meteen dat er misschien wel sprake was van het gebroken hart syndroom.” Van der Bilt legt uit dat het gebroken hart syndroom kan ontstaan als er door schokkende situaties, zoals het overlijden van een kind, hoge hoeveelheden adrenaline worden aangemaakt in het lichaam die voor – mogelijk fatale – ontstekingen in het hart kunnen zorgen.

Debbie Reynolds werd vooral in de jaren vijftig beroemd met rollen in films als Singin’ in the Rain en The Unsinkable Molly Brown, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Later speelde ze onder andere de de moeder van Grace in de komedieserie Will & Grace.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie