De 5 meest legendarisch rollen van Ralph Fiennes (vandaag 54 geworden)
Ralph Fiennes is vandaag jarig. De Britse acteur zag op 22 december 1962 het levenslicht en blaast dus 54 kaarsjes uit. We lichten daarom zijn vijf meest legendarische filmrollen uit. En dat is best lastig, want wat heeft deze man een indrukwekkend palmares. Voordat we verder gaan even wat feitjes over de jarige job:

  • Zijn volledige naam is Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes
  • Je spreekt zijn naam uit als ‘Rafe Fines’
  • Fiennes werd geboren in het Engelse Ipswich

Genoeg feitjes, door naar de beste rollen van Ralph Fiennes!

5. Justin Quayle – The Constant Gardener

Fiennes heeft niet alleen maar creepy of grappige karakters in zijn repertoire. In het tragische liefdesverhaal The Constant Gardener onderzoekt hij als diplomaat Justin Quayle de moord op zijn vrouw in Kenia. Fiennes zet een complex karakter neer, zachtaardig en met een gebroken hart, dat gedurende de film een transformatie ondergaat.

4. Lord Voldemort – Harry Potter filmserie

Wat zou Harry Potter zijn zonder z’n bad guy? Zeker temidden van de veelal jonge acteurs en actrices in de Harry Potter-serie maakte Fiennes met zijn theatrale achtergrond een onuitwisbare indruk als slechterik Lord Voldemort. Naar eigen zeggen kon Fiennes de rol alleen ‘over the top’ spelen. Het resultaat, een heerlijke slechterik waar een hele generatie mee is groot geworden, en die Ralp internationaal bekend maakte bij een zeer groot publiek.

3. M. Gustave – The Grand Budapest Hotel

Fiennes zet met M. Gustave een absurd karakter neer dat niet alleen maar scoort met rare fratsen. Als de ijdele en eigenzinnige hoteleigenaar laat Fiennes zijn voortreffelijke komische timing zien. Ondertussen vergeet hij niet om zijn karakter – dat perfect past in de unieke stijl van regisseur Wes Anderson – een menselijke kant mee te geven.

2. Harry – In Bruges

De rol van Fiennes als misdaadbaas Harry in ‘In Bruges’ laat zich samenvatten in een enkele legendarische scène. Slecht nieuws via de telefoon en een seconde of vijftien twijfel en ingehouden woede, gevolgd door het slopen van een telefoon. En dan natuurlijk die opmerking tegen zijn vrouw die er wat van komt zeggen: “You’re an inanimate f*cking object!”. Wat een manier om gelijk alles te weten over een karakter wat je moet weten. Fiennes schittert in deze film en lijkt van ieder moment te genieten.

1. Amon Göth – Schindler’s List

In misschien wel de meest geprezen film over de Tweede Wereldoorlog ooit – Schindler’s List – speelt Ralph Fiennes een karakter dat je de koude rillingen bezorgt. Fiennes laat je de sadistische en wrede kampcommandant Amon Göth daadwerkelijk haten. De acteur ontving terecht een Oscarnominatie voor zijn rol.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie