De 10 beste Kerstfilms ooit, die je ieder jaar weer kunt bekijken

Het is bijna Kerstmis, en dat betekent ook weer lekker op de bank hangen en kerstklassiekers kijken! De 10 beste kerstfilms op een rij, die je ieder jaar weer kunt bekijken.

10. How the Grinch Stole Christmas

Jim Carrey speelt de slechte Grinch die het fictieve stadje Whoville met Kerst in rouw probeert te dompelen. Maar diep van binnen schuilt er misschien toch een klein hartje van goud in het hysterische groene monster. Een hartverwarmend, kleurrijk verhaal dat helemaal past bij de kerstperiode.


9. Bad Santa

Eerlijk is eerlijk, Bad Santa is geen klassieke kerstfilm en de personages vervullen absoluut geen voorbeeldfunctie. Een stelende, rokende en drinkende hulpkerstman (Billy Bob Thornton) doet alles wat je niet hoort te doen en al helemaal niet tijdens de feestdagen, maar als de vaderfiguur in hem naar boven komt krijgt deze zwarte komedie toch nog een heerlijk warm kerstlaagje.

8. The Santa Clause

Als Scott Calvin (Tim Allen) per ongeluk de Kerstman om zeep helpt, wordt hij zelf zijn opvolger. Heerlijk zoet, heerlijk Amerikaans. Daar hebben we echt niet het hele jaar zin in, maar met de Kerst wel!

7. The Nightmare Before Christmas

Jack Skellington is de burgemeester van Halloween Town, maar hij wil meer. Deze geniale poppenfilm uit de hoed van Tim Burton heeft het donkere randje en de flinke dosis humor die we van de regisseur gewend zijn, deze keer met een flinke lading Kerst in de mix.

6. Elf

Liefhebbers van de komedie van Will Ferrell kunnen iedere december weer hun kerstgevoel ophalen met de hilarische komedie Elf. Ferrell speelt de Elf buddy, die duidelijk veel groter is dan zijn ‘soortgenoten’ die voor de Kerstman cadeautjes knutselen. En dus gaat hij in Amerika op zoek naar zijn roots, met alle gevolgen van dien.

5. A Christmas Carol

Het klassieke kerstverhaal over de oude vrek Ebenezer Scrooge die slecht is voor zijn personeel, maar tot inkeer komt nadat hij op Kerstavond wordt bezocht door de geesten van Kerstmis-heden, -verleden en -toekomst. Keuze te over uit dit vaker verfilmde verhaal van Charles Dickers. Onze drie favoriete versies van A Christmas Carol zijn: Mickey’s Christmas Carol (1983), de animatie-versie met Jim Carrey uit 2009 (ook Disney) en de real life-versie uit 1999 met Patrick Stewart in de hoofdrol.

4. The Polar Express

Sneeuw, mysterie en Tom Hanks die uitblinkt in meerdere rollen. Zoals iedere goede Kerstfilm heeft ook The Polar Express een meer tragische en duistere kant, maar dat maakt de feelgood die deze film uiteindelijk te bieden heeft alleen maar fijner. Ook door z’n heerlijke soundtrack een echte kerstaanrader.

3. Home Alone

‘Keeeeevin!!!’ Er is een reden dat Home Alone ieder jaar op televisie te zien is. Deze film is in de loop der jaren één geworden met het kerstgevoel. Alleen achterblijven met Kerst, de strijd aangaan met een stel domme boeven en uiteindelijk de onvermijdelijke levensles over hoe belangrijk familie is, al dacht je misschien van niet. Home Alone is een beetje zoetsappig, maar vooral erg grappig en velen van ons zijn er nu eenmaal mee opgegroeid, dus deze kan niet ontbreken in de lijst van beste kerstfilms!

2. It’s a Wonderful Life

In de Verenigde State wordt It’s a Wonderful Life gezien als de absolute kerstklassieker aller tijden. Sterker nog, de film maakt onderdeel van het nationale erfgoed op filmgebied. Deze film kwam al in 1946 uit maar laat je niet afschrikken door dat jaartal, want deze klassieker van regisseur Frank Capra heeft de tand des tijds uitstekend doorstaan. It’s a Wonderful Life laat door het verhaal over een man die een wereld te zien krijgt waarin hij nooit is geboren een sterke boodschap zien over de impact die we op onze geliefden hebben, ook al kunnen we dat soms zelf even niet zien.

1. Love Actually

Kerst komt steeds dichterbij en in Londen kijken sommige mensen daarnaar uit, terwijl anderen de wind juist niet meehebben. Verschillende levens, relaties en verhalen worden samengesmeed en komen tot een heerlijke feelgood-explosie als Kerst eindelijk daar is. Wil je je goed voelen, ook (of juist) als het niet heeft meegezeten dit jaar? Zet dan Love Actually aan en je weet dat uiteindelijk alles weer goedkomt dankzij de liefde!
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie